<p>Noelle na No1</p>
Noelle na No1Hdu
StoryEditor
BYE BYE DEBITIRALA NA BROJU 1

Noelle predvodi ovotjedni HR Top 40

"Presretna sam što je moj novi singl ‘Bye Bye‘ tako dobro primljen na radio postajama. Od srca hvala svim glazbenim urednicima što su pjesmu prepoznali i emitirali u tolikom broju. To mi jako puno znači", izjavila je Noelle, ujedno se zahvalivši producentskoj ekipi Hit Factory...

Noelle s novim singlom Bye Bye (Menart) debitirala je na broju jedan liste HR Top 40. Time je lista najemitiranijih dobila petog različitog predvodnika u isto toliko tjedana.

Suradnja Eri Jurišić i Matije Cveka Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) drugi tjedan zaredom se nalazi na drugom mjestu. Matija Cvek drži i treću poziciju, ovoga puta s duetom s grupom Buđenje Oprostija bi sve (Croatia Records). Prošlotjedni broj jedan, pjesma Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima, ovoga tjedna je na četvrtom mjestu, a Top 5 zatvara Vatra s baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 9. siječnja do 15. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer...

Lista HR Top 40 ovoga tjedna bilježi šest promjena, od čega su tri noviteta. Od tri nova ulaza, dvije pjesme debitirale su među tri najemitiranije...

S ovotjednim rezultatom, Noelle je ostvarila svoj najbolji novi ulaz otkako se pojavila na hrvatskoj glazbenoj sceni, i njezin prvi broj jedan od 15. veljače 2021. i suradnje s producentom ZETZ-om Halo (Menart).

Također, Noelle je prvi izvođač od grupe Vatra i pjesme Javi se kad stigneš (izvještaj od 3. listopada 2022.) s debijem na prvoj poziciji liste najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru. Međutim, ako se pogleda koji je zadnji ženski izvođač debitirao na vrhu, trebamo se vratiti u 2021., kada je ljetni singl Nine Badrić Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) debitirao 14. lipnja na vodećoj poziciji i ostao idućih 15 tjedana.

"Presretna sam što je moj novi singl ‘Bye Bye‘ tako dobro primljen na radio postajama. Od srca hvala svim glazbenim urednicima što su pjesmu prepoznali i emitirali u tolikom broju. To mi jako puno znači", izjavila je Noelle, ujedno se zahvalivši producentskoj ekipi Hit Factory.

Sastav Buđenje i Matija Cvek sa zajedničkom pjesmom Oprostija bi sve (Croatia Records) ušli su na broj tri ovotjedne liste HR Top 40. Radi se o singlu kojeg je grupa Buđenje originalno snimila prije 19 godina s Tonyjem Cetinskim.

Duet Oprostija bi sve je prva pjesma benda Buđenje među najemitiranijim domaćim naslovima od suradnje s Tonkom Zaključaj srce (Croatia Records), čiji je najbolji plasman bio drugo mjesto (10. i 17. listopada). I u ovom slučaju, radi se o novoj verziji ranije objavljenog singla.

Za potrebe snimanja nove verzije pjesme Oprostija bi sve za album Brudet (Croatia Records) iz 2022. godine, sastav Buđenje snimila je s Matijom Cvekom. Zahvaljujući ovotjednom rezultatu, Matija Cvek ima četiri singla među 40. Radi se o tri suradnje i jednom samostalnom izdanju. U pitanju su pjesme Trebaš li me s Eni Jurišić (broj 2), Ne moram ni ja (Menart) sa svojim pratećim sastavom The Funkensteins (broj 20) i Zar je ljubav spala na to (Tonika) s Jelenom Rozgom (broj 38).

Na broju 35 mjerenja ovoga tjedna ušla je Tereza Kesovija s remiksiranom verzijom pjesme Što je ostalo od ljubavi (Croatia Records). Time je Tereza Kesovija ušla među na HR Top 40 po prvi put od 14. srpnja 2016. i dueta s grupom Mayales Roadie (Aquarius Records).

Originalnu verziju singla Što je ostalo od ljubavi napisali su Đelo Jusić i Željko Sabol, a prvi put je predstavljena 1978. godine kao jedna od natjecateljskih pjesama 24. izdanja Zagrebačkog festivala. Novo čitanje pjesme, nastao kao rezultat suradnje Tereze Kesovije s producentom Borisom Đurđevićem iz sastava Colonia, donosi moderan funky disco stil.

Prošle godine Tereza Kesovija je dobila nagradu Nova ploča Hrvatske diskografske udruge za izuzetan doprinos diskografiji i glazbenoj kulturi.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Bye Bye koju izvodi Noelle predvodi regiju Središnja Hrvatska. Singl Zamisli u izvedbi Massima je najemitiraniji u regiji Dalmacija, dok suradnju Eni Jurišić i Matija Cvek Trebaš li me najviše puštaju radijske stanice u regijama Istra i Primorje i Slavonija. U regiji Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge, a u regiji Grad Zagreb duet Miach i Hiljsona Mandele NLO.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify...

26.01.2023., 20:10h
ZADARSKI TJEDNIK
19. travanj 2024 13:02