<p>Zimski uvjeti na cestama</p>
Zimski uvjeti na cestamaPu Zadarska
StoryEditor
NIŽE TEMPERATURE

Pada snijeg u Gorskom kotaru i Lici, očekuje se da će nastaviti padati i sutra

Na Zavižanu je 27 centimetara snijega, a snježni pokrivač prekrio je i Platak

Snijeg u utorak pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like, a očekuje se da će nastaviti povremeno padati i danas i sutra, doznaje se iz Područne meteorološke službe u Rijeci.

Hladni zrak sa sjevera donio je niže temperature i snijeg pa je danas u 8 sati u Delnicama izmjereno 14 centimetara snijega, na Pargu 9, u Crnom Lugu 3.

Na Zavižanu je 27 centimetara snijega, a snježni pokrivač prekrio je i Platak.

Iz HAK-a također napominju da u Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg te ističu da su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru: Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Parg-Delnice, Stubica-Hreljin Ogulinski, Brod na Kupi-Delnice, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Također i na cestama: Vrata-Fužine, Platak-Kamenjak, Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, Hreljin-Zlobin-Fužine, Bukovac-Vrata-Fužine, Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. (Hina)

23.04.2024., 14:55h
23. svibanj 2024 16:43