PAPA FRANJOHina
StoryEditor
VEČERNJA VIJEST IZ VATIKANA

Papa Franjo hospitaliziran u Rimu, otkazane obveze za četvrtak!

Talijanski dnevni list Il Corriere della Sera objavio je da je Papa odvezen u bolnicu Gemelli vozilom hitne pomoći zbog srčanih tegoba...

Papa Franjo (86), hospitaliziran je u srijedu u Rimu i njegovi sastanci zakazani za četvrtak otkazani su, objavio je Vatikan što je pobudilo nagađanja o njegovu zdravstvenom stanju.

"Sve Otac je u bolnici Gemelli kao je danas poslije podne odveden na prethodno dogovorene preglede", objavio je ranije predstavnik za tisak Svete Stolice Matteo Bruni ne navodeći druge informacije...

U očekivanju rezultata liječničkog pregleda, sastanci Svetog Oca predviđeni za četvrtak otkazani su, izjavio je vatikanski izvor agenciji AFP.

Talijanski dnevni list Il Corriere della Sera objavio je da je Papa odvezen u bolnicu Gemelli vozilom hitne pomoći zbog srčanih tegoba.

Papa Franjo je ranije u srijedu održao redovitu opću audijenciju u Vatikanu i činilo se da je dobrog zdravlja, navodi Reuters.

Papa Franjo boluje od divertikulitisa koji može prouzročiti inficiranje ili upalu debelog crijeva. Dio debelog crijeva uklonjen mu je operacijom 2021. u bolnici Gemelli.

Ranije ove godine rekao je da opet ima isti problem i da se zbog toga udebljao, ali da nije previše zabrinut.

Također ima problema s koljenom, a u javnosti koristi štap i invalidska kolica.

Papa Franjo je u prošlogodišnjem intervjuu za Reuters rekao da ne želi operirati koljeno jer ne želi ponavljanje dugotrajnih negativnih nuspojava anestezije kakve je imao nakon operacije 2021.

Prošlog srpnja, prilikom povratka iz Kanade, papa Franjo priznao je da su njegova poodmakla dob i teškoće s hodanjem možda dovele do nove, sporije faze njegova pontifikata. Međutim, u međuvremenu je posjetio Kazahstan i Bahrein, a prošlog mjeseca posjetio je Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan.

Bolesti u mladosti 

U dobi od 21 godine Franjo je teško obolio od pleuralnog izljeva i i bio je na rubu smrti i uklonjen mu je dio plućnog krila 1957. U nedavno objavljenoj biografiji prisjetio se te epizode komentirajući da suosjeća s oboljelima od covida-19.

"Razumijem kako se osjećaju ljudi oboljeli od koronavirusa koji se bore za dah uz pomoć umjetnih respiratora", povjerio je Franjo.

Prisjetio se i naknadne operacije uklanjanja cista iz desnog plućnog krila u intervjuu koji je dao uglednom argentinskom novinaru i liječniku Nelsonu Castru kojemu je naglasio da se nakon toga "potpuno oporavio".

Dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, kineski stručnjak za akupunkturu ublažavao mu je bolove u leđima, napisao je nadalje Papin biograf Austen Ivereigh. 

Jorge Bergoglio je patio i od "žućnih kamenaca", a 2004. godine imao je privremenih srčanih tegoba zbog laganog suženja arterije, napisao je biograf. 

Tegobe s jetrom Papa je riješio promjenom režima prehrane...(Hina)

image

PAPA FRANJO

Hina
29.03.2023., 20:22h
ZADARSKI TJEDNIK
24. svibanj 2024 03:58