<p>papa franjo</p>
papa franjoIzvor Pixabay
StoryEditor
KATOLIČKA CRKVA

Papa osuđuje ‘licemjerje‘ onih koji kritiziraju blagoslivljanje istospolnih parova

Franjo, koji je slavno rekao "Tko sam ja da sudim?" kada su ga pitali o homoseksualnosti na početku njegova papinstva, kao jednu od svojih misija postavio je promicanje gostoljubivije i manje osuđujuće Katoličke crkve

Papa Franjo rekao je da vidi "licemjerje" u kritici svoje odluke da dopusti svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove, što je vjerojatno njegova najoštrija obrana tog poteza.

Blagoslovi LGBT osoba odobreni su prošli mjesec vatikanskim dokumentom pod nazivom Fiducia Supplicans (Molitveno povjerenje), ali to je naišlo na značajan otpor u Katoličkoj crkvi, posebice afričkih biskupa.

- Nitko nije skandaliziran ako svoje blagoslove dam poslovnom čovjeku koji možda iskorištava ljude, a to je vrlo težak grijeh. Ali oni se skandaliziraju ako ih dam homoseksualcu, rekao je Franjo za talijanski katolički časopis Credere.

- To je licemjerje, rekao je.

Franjo, koji je slavno rekao "Tko sam ja da sudim?" kada su ga pitali o homoseksualnosti na početku njegova papinstva, kao jednu od svojih misija postavio je promicanje gostoljubivije i manje osuđujuće Katoličke crkve.

Konzervativci kažu da se time riskira potkopavanje moralnih učenja Crkve. (Hina)

07.02.2024., 14:34h
28. travanj 2024 21:13