<p>Postignut dogovor</p>
Postignut dogovorEdvard Šušak/hina
StoryEditor
GOTOV SASTANAK

Postignuto je suglasje HDZ-a s DP-om oko formiranja nove većine i strukture Vlade

Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade", izvijestio je Marko Milić u ime HDZ-a nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.

- Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost, priopćio je Milić.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, dodali su.

DP i HDZ su novu rundu pregovora započeli jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili 70-80 posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine.

U njoj, dogovorili su na jučerašnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem, neće biti tri zastupnika SDSS-a. Oni mu potpis kao mandataru za sastavljanje treće Vlade neće dati nakon što je DP dao uvjet da niti u jednoj priči oko formiranja vlasti niti većine ne mogu sudjelovati. (Hina)

08.05.2024., 13:30h
19. svibanj 2024 23:28