Prva dječja igraonica na UgljanuAndrea Kršlović
StoryEditor
NOVOOTVORENI PROSTOR ZA KREATIVNOST I EDUKACIJU

CINCI LINCI Prva dječja igraonica na otoku Ugljanu već osvojila srca - malih i velikih...

Katarina Mijatović, mlada ambiciozna žena s kaljskom adresom, po struci odgojiteljica djece rane i predškolske dobi, prepoznala je potrebu za društvenim interakcijama za djecu na škoju...

Na adresi Put Male Luke 40, odmah pokraj Područne škole Kali, smjestila se prva dječja igraonica na otoku Ugljanu. To je prostor koji odiše svježinom i toplinom, a već prvi zvukovi koji se pružaju iz ove igraonice poput glasne glazbe, iskrenoga dječjeg smijeha i zvukova igračaka, naprosto Vas zovu da se pridružite spontanoj dječjoj igri. Cinci Linci dječja igraonica prvi je takav tip igraonice otvoren na otoku Ugljanu i već na otvorenju je osvojila srca malih i velikih otočana.

Dodatna ponuda u lokalnoj zajednici

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

- Još dok sam kao djevojčica provodila vrijeme sa svojom sestrom kod bake na otoku, kada nakon završene igre ne bismo za sobom pospremile nered, baka bi nam tada uvijek govorila “skupite ti svoji cinci linci”. Taj skupni naziv za sve naše igračke, rukotvorine, svaštarije, crteže, oduvijek mi je ostao u lijepom sjećanju i nedvojbeno sam znala koje ću ime dati svojoj igraonici, ispričala nam je vlasnica Katarina.

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

Katarina Mijatović, majka dvojice sinova, mlada ambiciozna žena s kaljskom adresom, koja je po struci odgojiteljica djece rane i predškolske dobi, prepoznala je potrebu za društvenim interakcijama za djecu na otoku, stoga je odlučila otvoriti dječju igraonicu nakon tri godine rada u struci i nekoliko negativnih iskustava sa stalnim zaposlenjem. Uz česte razgovore s ostalim roditeljima i poznanicima, kako na privatnoj, tako i na poslovnoj razini, došla je do zaključka da nedostatak prostora za proslavu dječjih rođendana postaje veliki izazov za otočane, budući da djeca trenutno slave rođendane u zapuštenoj općinskoj prostoriji.

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

- Osvijestila sam da uz nedostatak adekvatnoga prostora za rođendanske proslave, isto tako postoji i nedostatak edukativnih aktivnosti za djecu predškolske i školske dobi. Tako sam došla na ideju da bih mogla pokrenuti vlastiti posao u kojem bih spojila svoje znanje, vještine, struku, kao i želju za stvaranjem dodatne ponude u lokalnoj zajednici s potrebama roditelja na oba otoka – Ugljanu i Pašmanu, istaknula je Katarina.

Tri zone...

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

Prostor igraonice podijeljen je na tri zone – zonu za roditelje/skrbnike gdje se odrasli mogu opustiti uz tople napitke, zonu za kreativnu igru koja sadrži mnoštvo društvenih i didaktičkih igara te disco/party zonu gdje se najmlađi potpuno otkače na mini pozornici s mikrofonima i zvučnikom za karaoke – uz light show, mjehuriće i dim za potpuni doživljaj.

“U prvome planu nakon otvorenja su svakako rođendanske proslave i popodnevne radionice. S vremenom ćemo krenuti i s posebnim radionicama kao što su filmska večer, pidžama party, popodnevni disco, subotnja špica. Isto tako su u planu i radionice za roditelje, razna edukativna predavanja i čitateljski klub”- Katarina Mijatović...

Cinci Linci otvara razne mogućnosti kreativnoga izražavanja i igre kod djece, sve od kutka za najmlađe uzraste koji sadrži dječju kuhinjicu, veterinarsku ambulantu, kućicu za lutke, stolić s alatom, razne društvene i didaktičke igračke. Osim navedenoga, u ponudi imaju i stijenu za penjanje, stolni nogomet, zračni hokej, nogometni gol, bazen s lopticama i toboganom, kao i projektor i veliko platno 2x2m za filmske večeri i karaoke. Igraonica je opremljena uz visoke sigurnosne mjere kako bi djeci osigurala bezbrižnu i sigurnu igru, što uključuje podstave/strunjače, sigurne igračke s obzirom na dob djeteta i ograde...

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

- U prvome planu nakon otvorenja su svakako rođendanske proslave i popodnevne radionice. S vremenom ćemo krenuti i s posebnim radionicama kao što su filmska večer, pidžama party, popodnevni disco, subotnja špica. Isto tako su u planu i radionice za roditelje, razna edukativna predavanja i čitateljski klub. Tijekom proljetnih praznika organizirat ćemo Proljetni kamp koji će obuhvaćati nekoliko radionica. Postupno ćemo, prema potrebi, uvoditi i razne nove aktivnosti, kazala je Katarina.

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović
image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović

U ovome kreativnom novootvorenom prostoru djeca se mogu osjećati potpuno sigurno uz osoblje/animatorice koje ih nadgledaju i potiču igru. Cinci Linci dječja igraonica definitivno će biti uzbudljiv kreativni izazov za vlasnicu Katarinu, ali isto tako i područje za razvoj brojnih novih ideja i koncepata koji će privući otočane – kako djecu, tako i roditelje...

image

Prva dječja igraonica na Ugljanu

Andrea Kršlović
22.03.2023., 15:47h
ANDREA KRŠLOVIĆ
18. svibanj 2024 13:50