Dan šećerne bolestiZadarski Tjednik
StoryEditor
HUMANA ZDRAVSTVENO PROMOTIVNA AKCIJA

Cukrići i srednjoškolci obilježili Svjetski dan šećerne bolesti...

Humana zdravstveno promotivna akcija poput one koja se jučer, u subotu 12.studenog 2022., priredila na Narodnom Trgu u Zadru, uistinu je zlata vrijedna. A da je i uspjela pokazuje veliki interes građana...

Humana zdravstveno promotivna akcija poput one koja se jučer, u subotu 12.studenog 2022. od 09:30 do 12:30 priredila na Narodnom Trgu u Zadru, uistinu je zlata vrijedna. A da je i uspjela pokazuje veliki interes građana.

image

Dan šećerne bolesti

Zadarski Tjednik

Njome su vrijedni članice i članovi Udruge Cukrići Zadar uz pomoć profesora i učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića obilježili Svjetski dan šećerne bolesti. Tom prilikom su nam predstavili i dio aktivnosti iz projekta CUKAR 5.0...

Ukupne vrijednosti 467.320,80 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 397.222,68 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 70.098,12 kuna provodi se u okviru Poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, pojasnili su nam iz Cukrića.

Cilj obilježavanja Dana je bila osvješćivanje i edukacija javnosti o važnosti ranog otkrivanja dijabetesa tip I i II, svakodnevnoj rekreaciji i zdravim prehrambenim navikama.

image

Dan šećerne bolesti

Zadarski Tjednik

Svjetski dan šećerne bolesti najveća je svjetska kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti koja skreće pozornost na probleme od velike važnosti za osobe sa šećernom bolešću te šećernu bolest drži u središtu javnosti i politike, a fokus ovogodišnjeg obilježavanja je dostupnost edukacije o šećernoj bolesti sa sloganom Edukacijom do bolje sutrašnjice, pri čemu je baš taj slogan izabran kako bi se istaknula potreba za boljim pristupom pouzdanoj i sigurnoj edukaciji o šećernoj bolesti za osobe sa šećernom bolešću i zdravstvene djelatnike, dodaju nam.

-Prema podacima CroDiab Registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj je i 2021. godini bilo 327.785 osoba sa šećernom bolesti, a broj oboljelih povećava se iz godine u godinu. Ranija istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj tek 60 posto oboljelih osoba ima postavljenu dijagnozu tako da se procjenjuje da je ukupa broj oboljelih blizu 500.000- kaže nam Doris Bailo, predsjednica Udruge Cukrići Zadar i članica Izvršnog odbora HSDU-a... (PL)

image

Dan šećerne bolesti

Zadarski Tjednik
13.11.2022., 14:51h
ZADARSKI TJEDNIK
26. travanj 2024 04:50