Vidljive konture budućeg Doma kulture Benkovac
StoryEditor
POVIJEŠĆU U BUDUĆNOST...

Na temeljima Doma JNA niče Dom kulture Benkovac!

Dom kulture koji je vrijedan 33 milijuna kuna bit će dom susreta s ljudima, dom memorije, sjećanja, kazao je Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca...

Napreduju radovi na izgradnji benkovačkog Doma kulture koji niče na temeljima Doma JNA, potom Doma HV. Projekt “Dom kulture Benkovac” kojeg provodi Grad Benkovac, jedan je od 12 projekata iz Intervencijskog plana – programa integrirane, fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

image

Gradi se sve u 16

- Dom kulture je od vitalne važnosti za kulturni život grada, s ciljem poboljšanja ukupne demografske slike u smislu zaustavljanja depopulacije i iseljavanja mladih te unapređenja kvalitete života lokalnog stanovništva, kazao je Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca.

Moderno zdanje

Ukupna vrijednost projekta “Dom kulture Benkovac” iznosi 32.924.847,65 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 27.947.936,18 kuna što predstavlja sufinanciranje od 85 posto iz sredstava Ministarstva Regionalnog razvoja i fondova EU.

Nova zgrada je manja od dosadašnje, ali nadasve funkcionalna. Prostor u Domu kulture bit će multikulturalno povezan. Izgradit će se i manja kino dvorana te svi ostali sadržaji. Osim zgrade Doma Kulture tu je i novouređena ljetna pozornica. U Dom kulture između ostalog će se preseliti Radio Benkovac te osigurati prostor za Glazbenu školu- istaknuo je Bulić...

- Nova zgrada je manja od dosadašnje, ali nadasve funkcionalna. Prostor u Domu kulture bit će multikulturalno povezan. Izgradit će se i manja kino dvorana te svi ostali sadržaji. Osim zgrade Doma Kulture tu je i novouređena ljetna pozornica. U Dom kulture između ostalog će se preseliti Radio Benkovac te osigurati prostor za Glazbenu školu, istaknuo je Bulić.

Partneri na provedbi projekta su Udruga za razvoj nezavisne kulture “Valter ego Benkovac” i Radio Benkovac.

85

posto sredstava osigurano je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

- Podizanje kvalitete života i ostanak mladih ljudi su predragocjeni. Nadam se da će novi Dom kulture biti dom susreta s ljudima, dom memorije, sjećanja. Vidimo ovdje budućnost, poručio je Bulić.

Novoosnovano Pučko otvoreno učilište Benkovac

Obnovom i revitalizacijom derutnog objekta, ali i uvođenjem novih kulturno zabavnih programa osigurat će se podizanje kvalitete društveno – zabavnog i edukativnog života ovdašnjeg stanovništva u gradskom središtu i 40 naselja, poboljšat će se vizura grada, doprinijeti će se poboljšanju zapošljivosti, ali i jačanju uloge Grada Benkovca kao središta društvenog života Ravnih kotara i Bukovice...

image

Mladi će se imati gdje družiti i educirati

- Objektom Dom kulture Benkovac upravljat će novoosnovana javna ustanova Pučko otvoreno učilište Benkovac koja će biti zadužena za osmišljavanje sadržaja i programa u ustanovi zajedno sa korisnicima prostora u objektu, objavila je mag. Iur Zorana Žilić, viša stručna suradnica za javnu nabavu - Upravni odjel za proračun, financije i gospodarstvo Grada Benkovca.

Sukladno provedenom postupku javne nabave Grad Benkovac je sklopio Ugovor o javnoj nabavi radova za Dom kulture Benkovac, dana 23. veljače 2022. godine s izvođačem M-P-Beton d.o.o. iz Solina.

Objektom će upravljati novoosnovana javna ustanova Pučko otvoreno učilište Benkovac

Rok provedbe projekta, 17. svibnja 2023.

- Ugovorena vrijednost radova iznosi 28.114.690,25 kuna s PDV-om. Usluge stručnog nadzora nad građenjem i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova izvodi Investinženjering d.o.o. iz Zagreba, vrijednost usluge iznosi 312.500,00 kuna s PDV-om, detaljna je Žilić.

Grad Benkovac je proveo i postupak javne nabave za Opremanje Doma kulture Benkovac te je 6. rujna 2022. godine sklopio Ugovor s isporučiteljem CON-FORMO d.o.o. iz Osijeka. Ugovorena vrijednost robe iznosi 2.205.843,75 kuna s PDV-om.

- Razdoblje provedbe projekta je do 17. svibnja 2023. godine, precizna je Zorana Žilić.

image

Radovi napreduju svojim tijekom

04.11.2022., 17:52h
VELIMIR BRKIĆ
08. rujan 2024 01:01