Hortikulturno uređenje nove obale... Novo lice Labudovog jazaVelimir BrkiĆ
StoryEditor
ULAGANJE U PLUĆA OPĆINE KAKO BI BOLJE DISALA

NOVO LICE Hortikulturno uređenje nove sukošanske obale...

U tijeku je sadnja desetaka stabala tamarisa, pinjolaša i crnika te 10 palmi uz šetnicu na novoj obali...

Pohvalno je što se Općina Sukošan duži niz godina trudi urediti što više zelenih površina čime se podiže kultura života lokalnog stanovništva, ali i uljepšava općinu koja slovi kao jedna od naših najtraženijih turističkih destinacija.

- U tijeku je sadnja stabala u brojne hortikulturne otoke na novoj obali od Rive do Ždralovca uz čak 432 metra šetnice, kazala je Katarina Bebek, direktorica komunalnog društva Zlatna luka Sukošan d.o.o.

Tijekom cijele godine, posebice pred turističku sezonu Općina Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) izdvaja znatna financijska sredstva “kontinuiranom sadnjom zelenila” i ulaganjem “u ‘pluća’ općine kako bi ona sve bolje disala”.

Jedinstveni “zeleni” lungomare...

image

Sade se i borovi pinjolaši

Velimir BrkiĆ

- Uz šetnicu se sadi desetke stabala tamarisa, pinjolaša i crnika te 10 palma, kalifornijskih lepezastih palmi, objavio je Damir Vanjak, komunalac zadužen za hortikulturno uređenje Općine Sukošan.

Cijela nova jednokilometarska obala sa šetnicom od Sportskog centra Sukošan do Ruševca, koja se gradila u tri faze, jedinstveni je lungomare, šetnica i pješačka zona.

- Novi hortikulturni projekt savršeno se stopio u zeleni pojas cijele šetnice, ponosno će Vanjak.

Pohvalno je što Općina Sukošan ulaže u uređenje zelenih površina i komunalne infrastrukture držeći se načela održivog razvoja i poštujući važnost zaštite okoliša.

Impresivni projekt pred uporabnom dozvolom

- Novo lice obale od Rive do Ždralovca dodatno će uljepšati hortikulturno uređenje što iziskuje znatna financijska sredstva iz općinskog proračuna, kazao je Ante Martinac, općinski načelnik.

“Novo lice obale od Rive do Ždralovca dodatno će uljepšati hortikulturno uređenje što iziskuje znatna financijska sredstva iz općinskog proračuna" - Ante Martinac...

Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna (1.330.000 eura), a novac je stigao iz europske blagajne. Invenstitor je Županijska lučka uprava Zadar, dok je za hortikulturu s oko 500 tisuća kuna zadužena Općina Sukošan.

- Pred nama je tehnički pregled nakon kojeg će se dobiti uporabna dozvola, objavio je sukošanski načelnik.

Impresivni projekt projektanata Via Factum je već, dodaje on, mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena.

Sukošanska promenada

- Imat će i dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije, tvrdi Martinac.

U svrhu osiguranja potrebne dubine za korištenje komunalnih vezova na dubinu minus 1,5 metara produbio se lučki akvatorij. Šetnica je široka tri metra sa zelenilom, a uz 432 metara šetnice bit će i 120 parkirnih mjesta, od toga 10 za invalide...

image

 Zaštićena vrulja kod konobe Guste

Velimir BrkiĆ

- Izgradnja lungomara, sukošanske promenade uz obalu, je strateški projekt koji će kad bude u potpunosti dovršen od Marine do Tustice, biti dodatni motiv dolaska turista i posjetitelja, a samim time i nova dodatna vrijednost za sve naše žitelje i sukošansko gospodarstvo, zaključio je Ante Martinac, istaknuvši kako projekt sukošanskog lungomara ima i vrlo važnu emotivnu i ljudsku vrijednost...

image

 Komunalci Katarininog komunalnog društva Zlatna luka

Velimir BrkiĆ
10.03.2023., 11:23h
VELIMIR BRKIĆ
17. svibanj 2024 05:01