Centar Paga je uvelike sačuvan i obnovljen
StoryEditor
U PAGU SJAJNI TURISTIČKI REZULTATI

Omiljena otočna destinacija proživljava turističku renesansu!

Na području Grada Paga od 1. siječnja 2022. godine ostvareno je 1.006.332 noćenja i 124.541 dolazak gostiju što je 19 posto više nego 2021...

Grad Pag kao omiljena otočna turistička destinacija proživljava pravu turističku renesansu. Prema podacima Turističkog informativnog centra grada Paga ostvareni su sjajni rezultati.

- Na području Turističke zajednice Grada Paga od 1. siječnja 2022. do 20. listopada 2022. ostvarili smo 1.006.332 noćenja što je 16 posto bolje nego u istom razdoblju 2021., kazao je Bernard Maržić iz paškog TIC-a, jednog od najuređenijeg i najbolje opremljenog ureda u Zadarskoj županiji.

Grad Pag je administrativna jedinica koja obuhvaća mjesta Pag, Miškoviće, Dinjišku, Vlašiće, Smokvicu, Staru Vas, Vrčiće, Goricu, Košljun, Šimune, Dubravu, Svetog Marka i Svetu Mariju.

image

Gradonačelnik Ante Fabijanić i direktorica TZG Vesna Karavanić

- Od 1. siječnja 2022. do 20. listopada 2022. zabilježili smo 124.541 dolazak, što je 19 posto bolje nego 2021. Najviše gostiju je boravilo u objektima u domaćinstvu i kampu. Raduje i 30 posto više noćenja u hotelima u odnosu na 2021., navodi Maržić.

Uspješna, kvalitetna i odgovorna turistička destinacija

Iznimno dobri ovogodišnji rezultati i trendovi turističkog prometa posljedica su vrlo dobre pripreme sezone od strane Grada Paga i TZG Pag, te komunalaca ali i iznajmljivača, poslovnih subjekata, udruga, volontera, entuzijasta.

- Sezona je bila iznimno uspješna i moramo biti jako zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su na nivou 2019. kad nije bilo korone, govori Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga.

Iznimno dobri ovogodišnji rezultati i trendovi turističkog prometa posljedica su vrlo dobre pripreme sezone od strane Grada Paga i TZG Pag, te komunalaca ali i iznajmljivača, poslovnih subjekata, udruga, volontera, entuzijasta.

- Sezona je bila iznimno uspješna i moramo biti jako zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su na nivou 2019. kad nije bilo korone, govori Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga...

U predsezoni je postojala neizvjesnost oko sigurnosti uzrokovane ratom između Rusije i Ukrajine, koja je svakako utjecala na turistička kretanja.

- Prvenstveno bih se zavalila svima koji su i ove izazovne godine uložili maksimalne napore kako bismo mogli ostvariti ovako izvrsne rezultate te se pozicionirali kao uspješna, kvalitetna i odgovorna turistička destinacija, kaže Karavanić.

Pag postaje, dodaje Karavanić, oaza za aktivni i pustolovni turizam zahvaljujući, između ostalog, Outdooru otoka Paga koji povezuje četiri standardne aktivnosti, a to su bike, trail, climbing, kayaking.

Prva dama paškog turizma

- Pored gastro-etno i zabavno-sportskih manifestacija, fešta i feštica, nakon dvije godine u grad Pag se vratio i spektakularni Paški ljetni karneval, najstariji ljetni karneval u Hrvatskoj. Izuzetno velika posjeta i maškarana ludovanja na 63. Paškom ljetnom karnevalu dugo će se sjećati i prepričavati, ponosna je Vesna Karavanić, prva dama paškog turizma.

Pored gastro-etno i zabavno-sportskih manifestacija, fešta i feštica, nakon dvije godine u grad Pag se vratio i spektakularni Paški ljetni karneval, najstariji ljetni karneval u Hrvatskoj. Izuzetno velika posjeta i maškarana ludovanja na 63. Paškom ljetnom karnevalu dugo će se sjećati i prepričavati, ponosna je Vesna Karavanić, prva dama paškog turizma...

S obzirom da ih se pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode, dodaje Karavanić, turizam se razvija u nekoliko smjerova što će produžiti turističku a ujedno obogatiti turističku ponudu.

– Grad Pag kao i cijeli otok Pag doživljava nove kvalitativne iskorake. Ponuda čitavog otoka Paga povezuje čak dvije županije, Ličko-senjsku i Zadarsku i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu, reći će Karavanić.

Vremenski produžiti sezonu

Kad je riječ o babljem ljetu u listopadu održala se eno-gastro manifestacija pod nazivom “Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga” u prizemlju Kneževog dvora. U organizaciji udruge sportskog turizma “Pag MareMonti” održana je eko akcija “Tri kaića, tri plaže”, čišćenje plaža Veliki i Mali Zaton te Veli Bok.

- Cilj nam je kalendarsku sezonu vremenski produžiti na najmanje osam mjeseci što bi dalo dodatne sadržajne impulse razvoju niza djelatnosti na otoku, posebice onim povezanim s hotelijerstvom, gastronomijom i specifičnom poljoprivredom, zaključila je Karavanić.

image

Paška ljepotica i paške autohtone delicije

Jure OrliĆ
09.11.2022., 20:37h
VELIMIR BRKIĆ
10. listopad 2024 23:46