<p>Crveni i narančasti meteoalarmi u većini zemlje</p>
Crveni i narančasti meteoalarmi u većini zemljeDhmz
StoryEditor
NAGLA PROMJENA VREMENA

Udari bure do 150 km/h, DHMZ upalio crveni meteoalarm za 6 regija!

U području srednje Dalmacije očekuje se mjestimice jak jugozapadni vjetar u naglom okretanju na jaku i vrlo jaku, mjestimice olujnu buru

DHMZ upalio crvena upozorenja za petak u čak šest regija: gospićka, riječka, zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, velebitski kanal, srednja Dalmacija.

U području srednje Dalmacije očekuje se mjestimice jak jugozapadni vjetar u naglom okretanju na jaku i vrlo jaku, mjestimice olujnu buru. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h).

DHMZ za petak prognozira mjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom, ponegdje i grmljavinom. U unutrašnjosti će u noći i ujutro uz pad temperature zraka kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, u gorju i debljeg.

Snijeg se očekuje ponegdje i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a nošen vjetrom i uz obalu, moguće i na nekim otocima. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, u Gorskoj Hrvatskoj s olujnim udarima.

Na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo već ujutro na sjevernom dijelu okretati na olujnu buru, pod Velebitom i orkansku, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale.

Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 3 do 7, na moru od 10 do 15 °C. Uz zahladnjenje u drugom dijelu dana od -4 do 2, na Jadranu od 3 na sjeveru do 12 °C na krajnjem jugu.

18.01.2024., 16:27h
03. svibanj 2024 23:34