<p>Sven Mišković</p>
Sven MiškovićJurica Galoic/pixsell
StoryEditor
IMENOVAO GA TURUDIĆ

Sven Mišković novi v.d. ravnatelja Uskoka, poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića

Govoreći o Uskoku, Turudić je u ponedjeljak naglasio da mu je cilj približiti Uskok i Državno odvjetništvo

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u utorak je imenovao Svena Miškovića, tužitelja koji je među ostalim javnosti poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića.

U izjavi novinarima Mišković je kazao da mu je ukazana velika čast i povjerenje.

- Nastavljamo daljnju suradnju u predmetima koji su u tijeku i u budućnosti, rekao je kratko novinarima.

Neslužbeno se doznaje da će Mišković i dalje voditi slučaj Zdravka Mamića te da će njegovu dosadašnju poziciju preuzeti Petra Parlov koja postaje voditeljica Odjela tužitelja, dok će prvi zamjenik i dalje biti Krešimir Ostrogonac.

Turudić je u ponedjeljak preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika i na konferenciji za novinare najavio skore razgovore s Uskokom, županijskim i općinskim državnim odvjetništvima, ali i ministrom pravosuđa.

I prije stupanja na dužnost najavio je da će mu jedna od prioriteta pronaći "unutar kuće" ravnatelja specijaliziranog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta, Uskoka, kojega vodi vršiteljica dužnosti Željka Mostečak od ostavke bivše ravnateljice Vanje Marušić u travnju prošle godine.

Govoreći o Uskoku, Turudić je u ponedjeljak naglasio da mu je cilj približiti Uskok i Državno odvjetništvo jer je to, kako ističe, važno za rad obje institucije. Dodao je kako smatra da bi se Uskok trebao baviti puno manjim brojem predmeta, kao i da mnoge predmete mogu raditi niža državna odvjetništva. (Hina)

28.05.2024., 10:36h
05. srpanj 2024 20:34