<p>Plaža Kolovare</p>
Plaža KolovareLinda Vidović
StoryEditor
IZBJEGAVAJTE SUNCE

U četvrtak i petak vrlo velika opasnost od toplinskog vala u svim regijama!

Posebno visoke temperature očekuju se ovih dana, dok su za četvrtak i petak proglašena upozorenja za toplinske udare u nekoliko gradova

Visoke temperature ponovno su zavladale našom regijom, a meteorolozi upozoravaju na vrlo visoke temperature zraka koje danas dosežu između 32 i 37 stupnjeva Celzija. Posebno visoke temperature očekuju se ovih dana, dok su za četvrtak i petak proglašena upozorenja za toplinske udare u nekoliko gradova.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenje za četvrtak i petak na vrlo visoku opasnost od toplinskih udara za regije Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Rijeku, Split i Dubrovnik.

S obzirom na ekstremne uvjete, savjetujemo svima da budete na oprezu. Izbjegavajte direktno izlaganje suncu, osobito u periodu između 10 i 17 sati kada je sunčevo zračenje najjače. Hidrirajte se redovito pijući dovoljno vode, čak i ako ne osjećate žeđ. Nosite laganu, svijetlu odjeću i koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

10.07.2024., 09:06h
19. rujan 2024 20:49