40627
Joško Gatara
StoryEditor
ZA RAZDOBLJE OD 19. DO 25. LISTOPADA 2024.

U svitanju bolji rezultati ulova

Vrijeme uštapa – punog mjeseca pratiti će uglavnom dobri vremenski uvjeti s rijetkom kišom i s dosta pretežnih sunčanih dana i s ponekom rijetkom naoblakom. S obzirom na dosta povoljne vremenske uvjete ribolovni uspjesi ostvarivati će se u svitanju i satima jutra

U pojedinim satima prije podneva i poslije podneva ulov će biti podnošljiv, dok će sati pred sumrak i pred mrak davati mnogo bolje rezultate. Uspješni mogu biti i ribolovni sati u noći i do svitanja.

Vrijeme je još uvijek dosta toplo pa će u ovom ribolovnom razdoblju, dnevne se temperature kretati između 20 i 23 stupnja, dok će noću biti između 13 i 15 stupnjeva. Puhati će vjetrovi uglavnom ISI, SI, ZJZ, S, SSI i SI smjerova umjerene i slabe jačine između 9, 13 i 22 km na sat. Bez obzira na povoljnije vremenske uvjete treba se osigurati odgovarajućom obućom i odjećom. Kabanica mora biti u barki.

Subota, 19. listopada; uštap – puni mjesec; treći dan:- Podnošljivo u svitanju i jutrom do 8 sati. Slabije u satima prijepodneva i poslijepodneva, a onda dobro do mraka. Vrlo dobro do 24 sata, a onda dobro do svitanja i jutra.

Nedjelja, 20. listopada; uštap- puni mjesec;- četvrti dan:- Podnošljivo u svitanju i ujutro do 12 sati. Slabo do sumraka, pa dobro do mraka. Dobro i u ostalim satima noći do svitanja.

Ponedjeljak, 21. listopada; uštap- puni mjesec: peti dan:- Dobro u svitanju i prvim satima jutra, te dobro i do 12 sati. Slabije do 15 sati a onda podnošljivo do sumraka pa dobro do mraka. Dobro i do ponoći a dobro će se loviti i u noćnim satima do svitanja.

Utorak, 22. listopada; uštap- puni mjesec; šesti dan: Dobro u svitanju i ujutro do 10 sati pa vrlo dobro do 12 sati. Slabije do sumraka. Podnošljivo do mraka. Dobro i u prvim satima noći do ponoći. Dobro i u satima do svitanja.

Srijeda, 23. listopada; uštap- puni mjesec; sedmi dan:- Dobro u svitanju i ujutro do 10 sati. Podnošljivo do podne. Podnošljivo i do sumraka a onda slabo do mraka. Podnošljivo do ponoći a onda dobro do svitanja.

Četvrtak, 24. listopada; zadnja četvrt-kvarat:- prvi dan:- Vrlo dobro u svitanju i ujutro do 10 sati. Dobro do podne, pa dobro i do sumraka i mraka. Podnošljivo do 22 sata pa tako i do jutra.

Petak, 25. listopada; zadnja četvrt- kvarat; drugi dan: - Podnošljivo u svitanju i jutrom do 12 sati, pa dobro do 14 sati. Vrlo dobro do sumraka i mraka. Podnošljivo do 22 sata. U satima noći do svitanja slabo.

Ovo ribolovno razdoblje, s obzirom da su i vremenske prilike povoljnije bolji rezultati ulova ostvarivati će se u svitanju i jutarnjim satima. Tijekom dana uspješnost ribolova biti će šarolik, od zadovoljavajućeg do dobrog pa i do vrlo dobrog. Loviti će se dobro pred sumrak i mrak, a dobar ulov moguć je i u satima noći do svitanja. S obzirom na povoljno vrijeme, odlazak uz ribolov može biti uspješno. Za dobar ribolov svakako se treba osigurati kvalitetna i raznolika ješka. Svježa dagnja je u ovo vrijeme najpristupačnija a i lignje iz leda mogu biti vrlo korisne. Za uspješan ribolov treba biti strpljiv, odabrati prava mjesta i prave pozicije i dobro brumati pa će biti i dobrih rezultata. Za dobar ulov zaslužiti, prije odlaska na more, nezaboravite “ribaru roge” pružiti.

19.10.2024., 11:32h
Joško Gatara
19. listopad 2024 11:34