<p>dr. sc. Jasna Rumora</p>
dr. sc. Jasna RumoraLinda Vidović
StoryEditor
Riječ glavne urednice

Zaželimo mu sretnu godišnjicu i ostanimo zajedno

Zadarski tjednik izlazi punu godinu dana

Dragi čitatelji,

od tiskanja prvog broja Zadarskog tjednika proteklo je godinu dana. Zajedno s Vama, vjernim čitateljima slavimo svoju prvu godišnjicu. Kada smo prošle godine najavili izlazak prvog broja obećali smo Vam kvalitetnu lokalnu novinu u kojoj ćete moći pročitati zanimljive, edukativne i zabavne tekstove te raznovrsne teme - od politike, gospodarstva, kulture, sporta do estrade i zabave. Pažljivo smo iz broja u broj birali teme, sugovornike i informacije kojima smo Vam prenosili niz događanja i aktualnosti prvenstveno iz naše lokalne sredine.

U ova 53 broja Zadarskog tjednika objavili smo 53 intervjua s našim poznatim sugrađanima koji su na najzanimljiviji način pričali o svojim životima, karijerama i doživljajima. Donosili smo priče i mnogih naših manje poznatih sugrađana zanimljivih javnosti.

U našoj rubrici U ordinaciji pisali smo o različitim zdravstvenim temama i problemima kroz razgovore s našim liječnicima i stručnjacima. Gastro rubriku ispunili smo s pregršt zanimljivih kulinarskih recepata i reportaža iz lokalnih restorana i konoba, a naše su križaljke pune lokalnih informacija.

Posvećeni smo domicilnom prostoru i ljudima koji ovdje žive i stvaraju, a takav ćemo uređivački okvir zadržati i dalje kao jedini lokalni novinski nakladnik.

Na našem portalu svakodnevno objavljujemo sve važne i aktualne informacije gdje se osim lokalnih vijesti objavljuju i sve važne nacionalne teme.

Ovu godišnjicu koristimo da Vam zahvalimo na podršci i divnim riječima pohvale koje ste kao naši čitatelji slali putem maila, poruka, ali i pisama što nas je hrabrilo i čini nas sretnima zbog duha zajedništva kojega smo osjetili u Vašim riječima. Zajedništvom smo uspjeli i ustrajemo u tome i u budućnosti.

U vremenima kada je glad za “prijelomnim vijestima” ogromna, kada se sve toliko ubrzalo da je teško odvojiti bitno od nebitnog i kada “mainstream” mediji nastoje zagospodariti svakim kutkom našeg prostora u potrazi za profitom i žele kreirati našu stvarnost, lokalni izdavači ostaju jedini dodir sa životom zajednice i njihovog životnog prostora. Usred takvog stanja na medijskoj sceni, zbog javnog interesa tiskati se počeo i Zadarski tjednik.

Nastavljamo i dalje u kontinuitetu s kvalitetnim sadržajem u kojem ćete čitati zanimljive i aktualne teme. Zaželimo mu svi skupa sretnu godišnjicu i ostanimo zajedno na ponos i korist svih žitelja Zadra i Zadarske županije.

 

dr. sc. Jasna Rumora

10.07.2023., 15:11h
18. listopad 2024 08:24