<p>Severini oduzeto skrbništvo nad djetetom</p>
Severini oduzeto skrbništvo nad djetetomMarko Lukunic/pixsell
StoryEditor
MUČNA BORBA

Zbog čega je Severini oduzeto skrbništvo nad maloljetnim djetetom?

Pravednost po kojoj su majka i dijete nerazdvojivi u ljubavi od pamtivijeka utkana je u društveni standard koji bi svi sudovi trebali uvažavati

Mnogobrojni poznati Hrvati, a među njima je veći broj žena i tek pokoji muškarac, koji su su ovih dana reagirali na sramotnu odluku Vrhovnog suda kojom se Severini uzima skrbništvo nad maloljetnim sinom te se skrbništvo daje ocu Milanu Popoviću.

Ova mučna borba koju Severina vodi s bivšim partnerom traje godinama, cijelo jedno desetljeće i sigurno strašno utječe na život onih koji su ovom odlukom najviše oštećeni, u ovom slučaju majka i njezino dijete. Nema takve ljubavi i povezanosti kakva je između majke i njezinog djeteta. Majka osjeća svaku sitnicu djetetovog raspoloženja, svaki dah i svaki treptaj, prirodno joj je da strepi nad svakim korakom i osjećajem svoga djeteta, a dijete je odraz ljubavi takve nježne, tople i brižne majke kakva je Severina koja se lavljom hrabrošću bori sve ove godine i protiv cijelog sustava, a ne sumnjamo i ako treba protiv cijelog Svemira bori za normalan život svoga jedinca.

Što je s hrvatskim sudstvom i društvom kada može donijeti ovakvu odluku? Zar ne prepoznaje suštinske društvene i ljudske vrijednosti? Upravo od sudova i presuda koje se donose očekujemo da u ovom vrtlogu poremećenih društvenih vrijednosti i izokrenutih normi, da njihove presude koje formalno moraju biti po slovu i duhu zakona, ali isto tako budu i pravedne. Pravedne prema majci i djetetu; pravednost po kojoj su majka i dijete nerazdvojivi u ljubavi od pamtivijeka utkana u društveni standard koji bi svi sudovi trebali uvažavati.

24.01.2024., 14:00h
18. svibanj 2024 14:10