35801
Joško Gatara
StoryEditor
RIBOLOVNA PROGNOZA 2. - 8.3.

Dobro će se loviti u satima pred sumrak i mrak

Vrijeme ovog prognostičkog razdoblja vrlo je promjenjivo pa su i uvjeti za ribolov promjenjivi. Uporne i spremne ribolovce s dobrom ješkom zadovoljit će rezultati ribolova

Početak dana zadnje četvrti kvarta, davat će dobre rezultate u svitanju i jutarnjim satima. U satima poslijepodneva bit će podnošljivo do sumraka i mraka. Dobro će se loviti u satima pred sumrak i pred mrak, noćni sati nisu za ribolov. Vrijedni su odmora. U ovom prognostičkom razdoblju prevladavat će dosta promjenljivo vrijeme, a prognoza nam ukazuje uglavnom na dosta oblačnih dana i noći s mogućim i kišama. Temperature će se kretati, danju između 10 i 13, a noću između 6 i 10 stupnjeva. Puhat će vjetrovi I, JI, IJI i JJI smjerova jačine do 10 do 37 km na sat. Još uvijek preporučujemo sigurnu toplu odjeću i obuću. Noć provedite u dobrome snu i odmoru i ne zaboravite “ribaru roge” pružiti.

Subota, 02. ožujka:- osmi dan od uštapa-punog mjeseca: dobro u svitanju i jutru do 11 sati. Podnošljivo do sati sumraka, a onda slabo do marka. Slabo tijekom noći do svitanja.

Nedjelja, 03. ožujka:- prvi dan od zadnje četvrti-kvarta; Vrlo dobro u svitanju i ujutro od 10 sati. Dosta dobro do 12 sati. Dobro i do sumraka i do mraka. Podnošljivo do 22 sata, a tako isto i od svitanja.

Ponedjeljak, 04. ožujka: drugi dan od zadnje četvrti-kvarta; Podnošljivo u svitanju i jutarnjim satima do podne pa sve bolje do 14 sati. Vrlo dobro do sumraka i marka, a onda podnošljivo od 22 sata. Slabo u ostalim satima noći.

Utorak, 05. ožujka: treći dan od zadnje četvrti-kvarta: Podnošljivo u svitanju i jutarnjim satima do podne. Sve bolje u satima poslijepodneva te dobro do sumraka i dobro od mraka. Noću slabo.

Srijeda, 06. ožujka:- četvrti dan od zadnje četvrti-kvarta: Podnošljivo u svitanju i prvim jutarnjim satima, pa slabije do 16 sati. Sve bolje do sumraka. Dobro i do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 07. ožujka:- peti dan od zadnje četvrti-kvarat: Podnošljivo od svitanja do 10 sati pa do podne slabije. U popodnevnim satima podnošljivo do sumraka, a onda bolje do mraka. Noć nije za ribolov.

Petak, 08. ožujka:- šesti dan od zdanje četvrti-kvarta: Dobro u svitanju i ujutro do 10 sati a onda slabije do 12 sati pa podnošljivo do 16 sati. Dobro do sumraka. Vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Vrijeme ovog prognostičkog razdoblja vrlo je promjenljivo pa su i uvjeti za ribolov promjenljivi. Uporne i spremne ribolovce s dobrom ješkom zadovoljit će rezultati ribolova.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce na zadarskom području u ovom razdoblju izlazi između 06:32 i 06:21 sati, a zalazi između 17:45 i 17:52 sata.

Faze Mjeseca

Faza punog mjeseca-uštapa završava u nedjeljnu 03. ožujka u 0:07 sati kada započinje faza zadnje četvrti-kvarta i koja traje do 10. ožujka u 06:10 sati kada započinje faza mine škura-mlađaka.

03.03.2024., 08:31h

JOŠKO GATARA
27. srpanj 2024 03:40