<p>Panulom do dobrog ulova</p>
Panulom do dobrog ulova
StoryEditor
Ribolovna prognoza 4.-10.5.

Dolazi vrijeme ugodno za ribolov

Mnogo bolje očekuje se u danima mine škura-mlađaka kada će uspješno biti u svitanju i jutarnjim satima te u satima prije podne i prvim satima poslijepodneva

Vrijeme sve bolje, toplije i s djelomično sunčanim razdobljem te ponekom manjom naoblakom. Ugodno za ribolov. Posljednji dani zadnje četvrti kvarta zadovoljstvo ribolova pružat će u jutarnjim satima, pred sumrak i mrak. Mnogo bolje očekuje se u danima mine škura-mlađaka kada će uspješno biti u svitanju i jutarnjim satima te u satima prije podne i prvim satima poslijepodneva. Noći ostavite za dobar san i odmor. Iako prognoza obećava dobro vrijeme, ipak ne zaboravite na korisnu odjeću i obuću te kabanicu za svaki slučaj.

Prognoza najavljuje ugodnije temperature i danju i noću. Dnevne će se temperature kretati uglavnom oko 20, a noćne između 13 i 14 stupnjeva. Vjetrovi će biti slabijeg intenziteta i puhat će SZ, JZ, JJI, SSI i SI smjerova jačine između 15 i 18 km/h. Uz ovako povoljnije vremenske uvjete ne zaboravite na dobru ješku i na uzrečicu “ribaru roge”

Subota, 4. svibnja-; zadnja četvrt-kvarat; četvrti dan: podnošljivo u svitanju i ujutro do podne pa podnošljivo do 17 sati, a onda dobro do sumraka i mraka. Noćni sati nisu za ribolov.

Nedjelja, 5. svibnja; zadnja četvrt-kvarat: peti dan: podnošljivo u svitanju i ujutro do 9 sati a onda slabije do 13 sati pa podnošljivo do sumraka. Dobro do mraka, a onda u noći slabo.

Ponedjeljak, 6. svibnja; zadnja četvrt – kvarat; šesti dan: dobro u svitanju i ujutro do 9 sati, a onda slabije do 12 sati. Podnošljivo u poslijepodnevu do 17 sati, a onda dobro do sumraka. Vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Utorak, 7. svibnja; zadnja četvrt – kvarat; sedmi dan: dobro u svitanju i ujutro do 11 sati. Podnošljivo do 12 sati. Dobro do sumraka, a onda vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Srijeda, 8. svibnja; mina škur-mlađak; prvi dan: odlično u svitanju i jutrom do 8 sati, a onda vrlo dobro do podne i do 15 sati. Podnošljivo do sumraka pa onda vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 9. svibnja; mina škur- mlađak; drugi dan; odlično u svitanju i jutrom do 11 sati pa vrlo dobro do 14 sati. Do sumraka podnošljivo, a onda do mraka dobro. Noću slabo.

Petak, 10. svibnja; mina škur -mlađak; treći dan; vrlo dobro u svitanju i jutrom do 11 sati pa odlično do 16 sati, a onda podnošljivo do sumraka. Ponovno dobro do mraka pa onda noću slabo.

Ribolovno razdoblje zadnje četvrti kvarta koja prelazi u minu škur mlađak, Vrijeme je za veće migracije ribljih vrsta prema brakovima i manjim dubinama te prema svojim staništima u potrazi za hranom pa je uspjeh u ribolovu vrlo povoljan. Dosta strpljenja i osobno zadovoljstvo, uz dobro odabranu kvalitetnu ješku dat će dobre rezultate i zadovoljstvo ulova. Noću se odmarajte i skupljajte snagu za dnevne aktivnosti. Proljeće je u punom zamahu i bolji uvjeti za ribolov, a tako i za veću radost odlaska na more.

Uvjeti su jako dobri i za one ribolovce, koji svoju strast ribolova mogu zadovoljavati i lovom s kraja, dobrim odabirom mjesta ribolova i odgovarajućeg mamca.

Izlazak i zalazak Sunca

U ovom razdoblju zadnje četvrti-kvarta i mine škura-mlađaka sunce na zadarskom području izlazi između 05:38 i 05:30 sati a zalazi između 20:07 i 20:15 sati.

Faze Mjeseca

Zadnja četvrt-kvarat traje do 08. svibnja kada prepušta mjesto fazi mine škura–mlađaka u 04:57 sati, koja traje do 15. svibnja kada mjesto prepušta prvoj četvrti-kvartu.

04.05.2024., 14:49h
JOŠKO GATARA
18. svibanj 2024 12:26