TUNUARA 2024.Tzo Kali
StoryEditor
Tunuara 2024.

Doživite tradiciju, koncert Tonyja Cetinskog i gurmanske delicije na ribarskoj fešti u Kalima

Svake godine, ova fešta okuplja mještane i posjetitelje iz svih krajeva kako bi zajedno uživali u autentičnoj hrani, glazbi, i običajima koji su se generacijama prenosili

Tunuara je jedinstvena manifestacija koja slavi bogatu ribarsku tradiciju i kulturnu baštinu Kali. Svake godine, ova fešta okuplja mještane i posjetitelje iz svih krajeva kako bi zajedno uživali u autentičnoj hrani, glazbi, i običajima koji su se generacijama prenosili.

Mještani ovog malog mjesta na otoku Ugljanu na fešti će predstaviti posjetiteljima svoj način života, "pismu" koju brižno njeguju, gastro užitke, a sve uz prstohvat umjetnosti i glazbe.

Program događanja:

Četvrtak, 18. srpnja

Tunuara će započeti vaterpolskom utakmicom "Mladi protiv Starih" u 17:00 sati u uvali Batalaža, svojevrsna sportska uvertira.

Petak, 19. srpnja

U 10:30 sati mnogi stručnjaci iz ribarstva i ribari okupit će se na 19. skupu o ribarstvu.

Dan će obilježiti natjecanje u kuhanju brudeta. Čak 22 ekipe pripremat će poznati brudet od ugora (gruževina), uz poneki tajni sastojak i pregršt dobrog raspoloženja. Brudet će se pripremati na tradicionalan način - na živoj vatri, baš kako se to oduvijek radilo. Stručni žiri ocijenit će najbolje jelo oko 20:00 sati, kada kormilo preuzimaju DJ-i Mate Žarkov & Rkoma i nastavljaju s ritmovima i beatovima do ranih jutarnjih sati. U natjecanju će sudjelovati ekipe: Pasi, Ruaskrižje, Frajle, Stršljeni, Smušeni, Čađavica, Bluaslovi, Vampiri, Amigosi, Žinske, Minimum, Punta Pijana, Žuta jaketa, Špina, Pitoni, Stanjarovi, Galebi, Klošari, Šćuavi, Gorile, OPG Pierini i Rege Gege.

Također, u petak će se održati i radionica za djecu u suradnji s igraonicom Cinci Linci pod nazivom "Tun(uaru) u slici".

Subota, 20. srpnja

U 13:00 sati Zadarskim kanalom će prodefilirati ribarski brodovi s gostima. U popodnevnim satima nastavlja se gastro ponuda od ribe.

Po prvi puta ugostit ćemo Muzej odbačenih predmeta, prvi hrvatski održivi muzej, putujući muzej koji dolazi kod svoje publike, uvijek traži nove izlagače i priča nove priče. "Muzej vas poziva: donesite jedan predmet koji je za vas izgubio vrijednost, ispričajte njegovu priču i mi ćemo ga u sklopu večernje izvedbe izložiti publici za koju pripremamo performans posvećen Kalima, njegovim ljudima i predmetima koje smo dobili.

U subotu će također nastupiti mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, donoseći posebnu dozu elegancije i energije."

A po pri puta pozornicu preuzima Tony Cetinski, koji će svojim koncertom ujedno i zatvoriti Tunuaru.

image

PROGRAM STRUČNOG SKUPA

Tzo Kali
17.07.2024., 11:03h
24. rujan 2024 11:16