U cilju promocije gastronomskih posebnosti Nina, Turistička zajednica grada Nina pozvala je u studijski posjet poznati hrvatski gastro blogerski par Ribafisha i Kasandru kako bi saznali i doživjeli što kreiraju i kako svoje specijalitete nude ninski ugostitelji.
Čuli su za šokol i morsku sol i tu je poznavanju bio kraj. Varijacije u izvedbi, primjena namirnica u širokoj paleti jela, dostupnost, prepoznatljivost i prezentacija ninskih ugostitelja pokazali su iskrenost i entuzijazam za stvaranje nove ponude, sadržaja i doživljaja Nina.
Ribafish je ostao oduševljen tzv. gospođom slanušom, salikornijom iliti morskom šparogom.
- Nema je puno, i tim je vrjedniji svaki listić, u Ninu je možete kupiti samo preko jednog OPG-a, ili nabrati na crno što toplo ne preporučujem jer će vas Marija skužiti i uloviti, a onda vam ne bih bio u koži. Divno je kad se netko toliko zalaže i brine o svojoj muževini i kada "tjera" lokalne restorane da na jelovnike stavljaju specijalitete upravo s njima, pa smo tako salikorniju jeli kao predjelo s burratom i stracciatellom, oduševili se brudetom te još nažicali sireve za doma, pa sutra imamo i rižoto od slanuše, odnosno slanušutto, naveo je Ribafish.