Tuna, sushi & wine festivalMatija Lipar/tz Grada Zadra
StoryEditor
Predzadnji dan Festivala

Brudet od ‘mišane ribe‘ chefa Bruna Kalmete obogaćena je verzija najpoznatijeg dalmatinskog ribljeg jela

Festival se nastavlja s Paint & Wine radionicom u izvedbi Udruge Re-kreativci te popodnevnom vinskom radionicom "Think Pink" – upoznavanje s mladim rose vinima Zadarske županije

Predzadnji dan 8. Tuna, Sushi & Wine Festivala: Brudet od ‘mišane ribe‘ chefa Bruna Kalmete je sjajna, obogaćena verzija najpoznatijeg dalmatinskog ribljeg jela

Prolazi peti, pretposljednji dan ovogodišnje zadarskog Tuna, Sushi & Wine Festivala. I dalje prolazi u znaku dobre hrane, manjih i većih zalogaja od morskih namirnica iz mora oko Zadra. Cromarisov Sushi Corner na kojem su Zagrepčanin Mladen Križanović i Zadranin Ivan Bašić, stalno izbacuje japanske zalogaje, a dobar riblji fast food, ili street food, svejedno, stiže i s Picnicovog food trucka i s pulta puntamiškog Burgers & More.

image

Tuna, sushi & wine festival

Matija Lipar/tz Grada Zadra

Ipak, zvijezda dana bio je mladi chef restorana Karma u Arbanasima, Bruno Kalmeta, koji je kuhao svoj specijalitet – možda i najpopularnije riblje jelo dalmatinske gastro baštine – brudet. Tradicionalni brudet od ‘mišane ribe‘ chef Bruno je sastavio od grdobine, kornatske hame i kozica te digao na višu razinu svojim originalnim začinima i mekanom, grilanom palentom skuhanom u temeljcu od škampa. ‘Sirotinjska‘, bezlična palenta tako je dobila u ovom jelu novo lice i novu vrijednost. Nije ni čudo da je u samo sat i pol planulo oko 80 Kalmetinih tanjura.

I u ponedjeljak i u utorak 8. TS&WF pridružili su se njegovi ‘stari‘, zapravo mladi suradnici, učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru.

image

Tuna, sushi & wine festival

Matija Lipar/tz Grada Zadra

Festival se nastavlja s Paint & Wine radionicom u izvedbi Udruge Re-kreativci te popodnevnom vinskom radionicom "Think Pink" – upoznavanje s mladim rose vinima Zadarske županije, koju će voditi Ivan Stiblik, osnivač Zadar Wine Festivala.

U srijedu, zadnjeg dana Festivala iz Mirlović zagore kod Šibenika i popularne Konobe Kampanelo na festivalski Chef‘s Table stiže još jedan mladi, ali već nadaleko poznati chef - Mate Sučić. Posjetiteljima Festivala pripremit će svoje autorsko jelo: arancine od sipe s espumom od krumpira i šparogama.

Tog zadnjeg festivalskog dana Zadrani će navečer moći uživati u koncertu Natali Dizdar jednako onako kao što su svih festivalskih dana uživali u sjajnim i originalnim delikatesama inspiriranim mediteranskom i japanskom tradicijom, ali i svjetskim modernijim gastronomskim trendovima.

09.04.2024., 14:30h
07. svibanj 2024 16:07