Okus je ono što ćete zapamtitiMAGIC BITE CAKES
StoryEditor
MAGIC BITE CAKES

Inspirativna priča: Od tehničarke cestovnog prometa do majstorice slastičarstva

Uz pomoć i podršku obitelji, prijatelja, poslovnih partnera, poticaja HZZ-a i ulaganje vlastitih sredstava, prije niti šest mjeseci prvi se put upalila pećnica u Magic Cake Bites

Kristina Jurešić, poznata i kao Magic Bite Cakes, svoju strast prema slatkim delicijama pretvara u pravu čaroliju okusa. Iza ovog simpatičnog umjetničkog imena krije se talentirana kreativka koja ne samo da je majstor slastičar, već je i iskusna fotografkinja, tehničar cestovnog prometa te profesorica slastičarstva.

Otkrila nam je svoj put do slastičarskog svijeta, podijelila svoje najdraže trenutke u poslu i otkrila tajnu koja stoji iza njezinih nevjerojatno ukusnih čarobnih zalogaja.

- Misao vodilja mi je svaki dan dati najbolje od sebe, i u poslovnom i u privatnom životu. Čak i kada se rezultati ne vide isti tren, taj trud se svakako kad-tad isplati, započinje Kristina.

Sve je započelo u Sladu

image

Kristina Jurešić

MAGIC BITE CAKES

Iako nije formalno završila srednju školu za slastičara, životni put ju je neočekivano usmjerio prema čarobnom svijetu slastica, gdje se rodila iskra prave strasti.

- Slastičarstvom se bavim gotovo 14 godina, a prvi profesionalni susret dogodio se u tvrtki Slad gdje sam radila u proizvodnji sladoleda i dekoracija za sladoled. Tu se otkrila i strast prema izradi dekoracija od čokolade, šećera, voća i beskrajna mogućnost stvaranja i kreiranja novih dekoracija, prisjeća se Kristina.

Nakon iskustva u tvrtki Slad, kročila je u novo poglavlje svoje karijere pridruživši se timu Coffee & Cake, gdje se u potpunosti posvetila sektoru izradi torti i raznih slastica, gradeći svoj put kroz svijet slatkih delicija tijekom gotovo pet godina.

- Nakon dosta godina rada i iskustva u slastičarstvu, prijavila sam se za polaganje majstorskog ispita za slastičara i položila sam ga u svibnju 2022. godine u Zagrebu. Zatim sam postala i jedan od članova komisije za polaganje majstorskih ispita pri Obrtničkoj komori Zadar, kaže Kristina.

image

Presjek torte

MAGIC BITE CAKES

Želja za promjenom

Prošle je godine postigla i akademski uspjeh završivši program za stjecanje nastavničkih kompetencija pri Sveučilištu u Zadru. Ovaj korak u njezinoj obrazovnoj karijeri označava i njezinu želju prenošenja bogatog znanja na nove generacije slastičara.

- Sada mogu obavljati poslove strukovnog učitelja slastičarstva i suradnika u nastavi u srednjim školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, ističe Kristina.

Ideja za pokretanjem Magic Bite Cakes javila se kao rezultat svojevrsnog osobnog preobražaja i želje za promjenom nakon oporavka od operacije na nozi.

- To je bilo, kaku kažu, svako zlo za neko dobro. Uz pomoć i podršku obitelji, prijatelja, poslovnih partnera, poticaja HZZ-a i ulaganje vlastitih sredstava, prije niti šest mjeseci prvi se put upalila pećnica u Magic Bite Cakes, naglašava Kristina.

Pokretanje vlastitog poslovanja bilo je izazovan i zahtjevan proces. Svjesna izazova koji su pred njom stajali, hrabro je kročila tim putem, suočavajući se s brojnim preprekama i neizvjesnostima, a sve uz podršku svojih najmilijih.

- U pozadini se krije puno truda, rada, odricanja, učenja i ulaganja. Iskreno mogu reći da su u najtežim trenutcima prilikom pokretanja poslovanja uz mene stajali obitelj i prijatelji. Bili su mi kao vjetar u leđa i bez njih ne bi bile sastavljene ni sve police u proizvodnji. Iskreno sam im zahvalna na tome, kaže Kristina.

Dekoriranje visokih torti

image

Omiljeno joj je dekoriranje visokih torti

MAGIC BITE CAKES

Magic Bite Cakes predstavlja proizvodnju zatvorenog tipa, ne postoji fizički izložbeno-prodajni prostor. Unatoč tomu, ove ukusne slastice dostupne su na nekoliko odabranih lokacija.

- U kratkom vremenu došlo je do kvalitetnih suradnji te se moje slastice mogu pronaći u vitrinama Meet up Caffe, restoranu Giardin i u Caffe baru Ponte, navodi Kristina.

Najdraži joj je dio posla umjetničko izražavanje putem ukrašavanja visokih torti. Svaka je torta jedinstvena prilika za izražavanje kreativnosti, rad na visokim tortama donosi poseban izazov i užitak, a često se susreće i s potrebom primjene novih tehnika dekoriranja.

- Osim ponude klasičnih torti, izrađujem torte po narudžbi i deserte u čašicama, tartove, ukrašene visoke torte za sve prigode poput rođendana, svadbi, proslave matura…, naglašava Kristina.

Bez obzira na jedinstvene želje ili ideje klijenata, pronalazi put do stvaranja slastica koje zadovoljavaju njihova očekivanja.

- Smatram da se u današnje vrijeme različitim zahtjevima i ukusima klijenata može prilagoditi uz spremnost na kompromis, ali i poštivanja nekih pravila struke. Uspijevam naći zajednički jezik i rješenja s klijentima, ne predstavlja mi to problem, kaže Kristina.

image

Ponosno provjeravanje detalja

MAGIC BITE CAKES

Izgled privlači, okus vraća

Vjeruje da je iskrena ljubav prema slatkim kreacijama nešto što se može osjetiti u svakom zalogaju jer slastičarstvo nije samo zanimanje, već umjetnost.

- Najvažnije vještine koje smatram da slastičari trebaju posjedovati su inovativnost, snalažljivost, strpljenje, preciznost i kreativnost, želju za učenjem, objašnjava Kristina.

Svaka slastica koju oblikuje pažljivo je osmišljena kako bi bila estetski privlačna, istovremeno poštujući važnost bogatog okusa, stoga slijedi zlatno pravilo: “Izgled privlači, okus vraća”.

- Kolač ili torta vas moraju privući izgledom i urednošću, ali okus je to što ćete zapamtiti i zbog čega ćete ponovno poželjeti pojesti istu slasticu, zaključuje Kristina.

19.03.2024., 09:21h
ANDREA KRŠLOVIĆ
28. travanj 2024 15:33