38358
Ana Žunić
StoryEditor
Promocija gastronomije

"Pag na meniju" osvaja Hrvatsku, školski projekt kulinarske izvrsnosti među tri najbolja u 2023. godini

Srednja škola Bartula Kašića iz Paga osvojila je prestižnu nagradu Ministarstva turizma i sporta zahvaljujući uspješnoj provedbi projekta "Pag na meniju, 2. faza"

Ovaj projekt, u suradnji s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra, nagrađen je kao jedan od tri najbolja strukovna projekta u 2023. godini. Glavni cilj projekta bio je promocija tradicionalne gastronomije otoka Paga, kroz koju učenici već godinama rade na podizanju vidljivosti domaćih jela i pića u ugostiteljskoj ponudi.

U sklopu druge faze projekta, učenici i njihovi mentori kreirali su niz promotivnih materijala, uključujući web stranicu projekta, promotivni video te pregače, kravate i majice s logom projekta. Ovaj uspjeh rezultat je višemjesečnog rada, a projekt nosi širu misiju jačanja kompetencija učenika kroz praktično učenje, timski rad i suradnju s lokalnim poduzećima i turističkim sektorom.

Oznaku "Pag na meniju" danas nosi trinaest renomiranih ugostiteljskih objekata na otoku Pagu, gdje posjetitelji mogu uživati u autentičnim jelima ovog kraja.

18.10.2024., 10:59h
18. listopad 2024 11:03