U sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala, u ponedjeljak je organizirana vinska radionica pod nazivom "Back to Roots". Posjetitelji su imali priliku dublje upoznati autohtone vinske sorte Zadarske županije.
Dok su mnogi uživali u vrhunskim zalogajima i vinima na Trgu Petra Zoranića, malo dalje, u Kneževoj palači održavao se Stručni skup o marikulturi na Jadranu kojeg je organizirao Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta Zadar, a koji je također dio ove festivalske, zadarske priče.
U utorak na festivalski kuharski pult stiže jedan od najtalentiranijih zadarskih chefova mlađe generacije, Bruno Kalmeta iz sve popularnijeg restorana Karma u Arbanasima. Chef Bruno maksimalno je posvećen dalmatinskoj i zadarskoj gastronomskoj baštini pa će toga dana kuhati svoj brudet od hame, grdobine i kozica s palentom skuhanom u temeljcu od škampa.