Dani Grožđa
StoryEditor
Bujanski Dani Grožđa

Pregršt sporta, natjecanja, enogastronomije, koncerata, kulture, izložbi, zabave i ostaloga

Zadnje pripreme su u tijeku za 118.izdanje Dana Grožđa, koje kreće ovoga petka u jutarnjim satima i završava u nedjelju u kasnim noćnim satima

Riječ je o povijesnoj manifestaciji koja je obilježavala slavlje povodom berbe grožđa na područjima Bujštine. Iako su se vremena promijenila i berba započinje ranije, i dalje se drži do tradicije i pridaje svu važnost onome što su njegovali naši preci. Manifestacija je posvećena proizvodu s navedene destinacije, tj. grožđu, a potom i vinu.

image
Dani Grožđa

Posjetitelji će moći uživati u degustacijama u sklopu vinske šetnje po bujskim podrumima u starogradskoj jezgri, koja je besplatna za sve posjetitelje. Novost ove godine čini Vinski Svijet gdje će posjetitelji moći uživati u vrhunskim vinima s Vinske ceste Bujštine i ukusnim zalogajčićima uz posebnu atmosferu koju čine note latino jazz glazbe.

 

Uz ukusna vina neizostavna je i hrana koja će biti sve prisutna uz gljivarski kotlić, veliku krostatu humanitarnog karaktera, degustaciju tradicionalnih kolača na bazi grožđa te ostalom ponudom na štandovima i u lokalnim ugostiteljskim objektima.

 

 

Manifestacija stavlja veliki naglasak na sport uz turnire i prezentacije tenisa, kickboxinga, boća, streljaštva, odbojke i hrvanja.

Natjecanja će biti i u tradicionalnim igrama kao što su mora cantada te briškula i trešeta.

Ulice grada preplaviti će raritetni automobili i motocikli kakvih danas više ne viđamo na cestama.

image
Dani Grožđa

 

Bogati ovogodišnji program predviđa bogate programe i za djecu, uz dječji Ex–tempore, radionice za djecu i mlade te dječju zabavnu zonu na parkingu iza POU.

Uz sve navedeno održati će se umjetničko oslikavanje bačvi, mimohod alegorijske povorke, smotra IPO ptičara i goniča, revija mladih pasa, predstave dramskih skupina itd.

Svaku večer predviđeni su koncerti i to na čak 4 lokacije, gdje će nastupiti Fjaka band, Bukaleta, DJ Lovro, Mauro Staraj & La Banda, Mambo Kings, Ansambel Snežnik, Anelidi, Black & Blue Band, Goran Karan, Merqury Tribute Band, Bambus Band, Pop Gunz Band i Klapa Sv. Juraj.

Najzanimljiviji dio Dana grožđa, biti će neizostavna tombola s nagradnim fondom od čak 13.800 eura.

10.09.2024., 15:15h
19. rujan 2024 01:18