Zamamni mirisi pršuta
StoryEditor
3. FESTIVAL PRŠUTA I VINA

Sukošansko ‘pršutarenje’ oduševilo turiste

Treba za dobar pršut dosta znoja, jer vam dvadesetak puta prođe preko ruke. A kad je riječ o vrhunskim vinima, njihova tajna leži duboko zakopana u vinogradima i podrumima

Bila su to dva spektakularna dana gastro-zabavne manifestacije, trećeg po redu Festivala pršuta i vina s izložbeno prodajnim sajmom, koji se odvijao na Trgu Ruševac, na obali uvale Zlatna luka u Sukošan, nedaleko župne crkve sv. Kasijana.

- Ovo je istinski gastro užitak, blagdan za nepce, tijelo i dušu. Mirisi pršuta i okusi vina neodoljivo mame na degustaciju, isticao je voditelj Andrija Vanjak.

image

Tražilo se mjesto više

Sinergija domaćih proizvoda

Manifestaciju je otvorila Dobrila Dević, direktorica Turističke zajednice Općine Sukošan, koja je, uz Općinu i Komunalno poduzeće Zlatna luka, organizator 3. Festivala pršuta i vina.

- Treba za dobar pršut dosta znoja, jer vam dvadesetak puta prođe preko ruke. A kad je riječ o vrhunskim vinima, njihova tajna leži duboko zakopana u vinogradima i podrumima, izjavio je mladi agronom Denis Protić, inicijator manifestacije.

image

Gušti su gušti

image

Denis Protić i Stipe Dević

Pršuta do mile volje

Moglo se tu i zapjevati, slušati živu glazbu i zaplesati, osim pršuta, degustirati i dagnje na buzaru, pohane inćune, fritule, bubice-pecipaje, kolače od višnje-maraške.

- A kao šlag na kraju, moglo se do mile volje kupiti pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, kao i sira i maslinovog ulja te maštovito dizajniranih butelja s vinom, punih će ruku Amelia, Jana i Urša, turiskinje iz Slovenije.

20.07.2024., 11:27h
08. rujan 2024 02:07