Bila su to dva spektakularna dana gastro-zabavne manifestacije, trećeg po redu Festivala pršuta i vina s izložbeno prodajnim sajmom, koji se odvijao na Trgu Ruševac, na obali uvale Zlatna luka u Sukošan, nedaleko župne crkve sv. Kasijana.
- Ovo je istinski gastro užitak, blagdan za nepce, tijelo i dušu. Mirisi pršuta i okusi vina neodoljivo mame na degustaciju, isticao je voditelj Andrija Vanjak.
Sinergija domaćih proizvoda
Manifestaciju je otvorila Dobrila Dević, direktorica Turističke zajednice Općine Sukošan, koja je, uz Općinu i Komunalno poduzeće Zlatna luka, organizator 3. Festivala pršuta i vina.
- Treba za dobar pršut dosta znoja, jer vam dvadesetak puta prođe preko ruke. A kad je riječ o vrhunskim vinima, njihova tajna leži duboko zakopana u vinogradima i podrumima, izjavio je mladi agronom Denis Protić, inicijator manifestacije.
Pršuta do mile volje
Moglo se tu i zapjevati, slušati živu glazbu i zaplesati, osim pršuta, degustirati i dagnje na buzaru, pohane inćune, fritule, bubice-pecipaje, kolače od višnje-maraške.
- A kao šlag na kraju, moglo se do mile volje kupiti pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, kao i sira i maslinovog ulja te maštovito dizajniranih butelja s vinom, punih će ruku Amelia, Jana i Urša, turiskinje iz Slovenije.