Slavljenička torta u slavljenikovoj ruciVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
U KONOBI USRED MASLINIKA

Spektakularna proslava 50. rođendana Mladena Suraća - Lava

Od sumraka do prvih jutarnjih pivčevih kukurikanja uz bogat stol, vrhunsko vino, slavljeničku tortu i vatromet, 120 uzvanika zabavljali su: Josip Čačić Sokol, grupa Dišpet, Vukšićki bećari, Kantalice i Vinko Jovančević s ravnokotarskim hitom Stoja

Zadarska županija, a vjerojatno i Lijepa Naša ovo nije doživjela. Mladen Surać iz Murvice u društvu majke Mire, supruge Ivane, sina Hrvoja, kćeri Manule, unučića Paška, nevjeste Marte, sestara Monike i Katice s obitelji te s oko 120 uzvanika, puno poznatih i manje poznatih u konobi Rođo u masliniku Grudine iznad Murvice na fascinantni, spektakularni način proslavio je 50. rođendan.

- Godine su samo broj, energija je sve. Uz podršku svoje obitelji ponosan sam na svaku od ovih pedeset godina iza mene i jedva čekam vidjeti što će mi donijeti sljedećih 50, karakterističnim vokabularom će slavljenik Mladen Surać.

image

Hrvoje, Marta, Manuela, Ivana, Mladen, Paško

VELIMIR BRKIĆ
image

Ništa bez janjetine i peke

VELIMIR BRKIĆ
image

Konoba u masliniku iznad Murvice

VELIMIR BRKIĆ
image

Josip Čačić Sokol

VELIMIR BRKIĆ

Obitelj i ljudi, Mladenovo bogatstvo

- Ovdje su moji ljudi, ljudi koje sam skupljao kroz život, moje bogatstvo. Bilo bi ih barem dvostruko više, ali u konobi i šatoru više nije bilo mjesta. Svima hvala na čestitkama, zahvalio se Mladen.

Uvijek nasmiješen i spreman na šalu Mladen je svojevrsna zadarska legenda, nadaleko poznat po murvičkom kafiću Lav, adventskim kućicama na Adventu u Zadru, ljetnim pečeno-kuhanim kukuruzima, OPG-u, nadimcima Lav i Rođo, ali i po svojoj izuzetnoj empatiji, čovjekoljubivosti i gostoljubivosti.

- Godine stvarno ne znače ništa, jer vaša glava i energija godinama daju život i smisao. A ja imam puno energije koja s iskustvom od 50 godina čini čuda, reći će ovaj dida koji svog unučića Paška, kaže on, voli najviše na svitu, rekli bi, i okolici.

Nezaboravna rođendanska fešta “od sumraka do zore” trajala je sve do prvih ranojutarnjih pivčevih kukurikanja uz čak pet zabavljača – Josipa Čačića Sokola, grupu Dišpet, pjevačku skupinu Vukšićki bećari, glazbenu skupinu Kantalice i Vinka Jovančevića s ravnokotarskim hitom Stoja.

image

Kantalice i Vukšićki bećari za +5

VELIMIR BRKIĆ
image

Uzavreli glazbeno-plesni podij

VELIMIR BRKIĆ
image

Sve u Zadarskom tjedniku i na društvenim mrežama

VELIMIR BRKIĆ
image

Zanimljiv video uradak sa slavlja

VELIMIR BRKIĆ

Urnebesni tulum za Guinnessovu knjigu rekorda

- Ovo je poluvrijeme mog života, pedeseti rođendan veliki je događaj za svakoga. Zadovoljan sam, mislim da nikad nisam bio zadovoljniji sam sa sobom i obitelji nego sada, uvjerljiv je Mladen Surać, “apsolutni kralj zabave za zlatni rođendan”.

Veliko slavlje je održano uz puno smijeha, pjesme, zabave, uz slavljeničku tortu, odličnu atmosferu te uz puno dobre hrane i veliki vatromet. A glazbenici su bili pravo čudo, natjecali su se tko će duže pjevati i zabavljati goste do zadnje kapi znoja i izdržljivosti glasnica. Istinski tulum za Guinnessovu knjigu rekorda.

- U pozivnici za slavlje pisalo je da gosti donesu radost, osmijeh, pitka grla i cipele koje ne žuljaju. Međutim, uz pregršt poklona i jedan jedinstveni – karijola s lopatom, motikom i grabljama od maslinara Tihomira Tihe Zelića iz kafića na zadarskoj pijaci, nakon slavljeničke torte kazao je Mladen Surać Lav - Rođo.

Bila je to fešta za pamćenje te ovom prigodom Mladenu želimo sretan rođendan i da ih još jako puno proslavi, sve do 100, i više.

image

Mladen Surać Lav

VELIMIR BRKIĆ
image

Slavljenička torta

VELIMIR BRKIĆ
image

Počelo tiho, završilo urnebesno

VELIMIR BRKIĆ
20.04.2024., 12:55h
VELIMIR BRKIĆ
02. svibanj 2024 17:17