ZAVRŠENE VIRSKE MAŠKAREKaŽimir ŠkrbiĆ
StoryEditor
Završene Virske maškare

Na Viru zapaljen Karneval, nakon toga nezaboravna fešta s Majom Šuput

Posljednje karnevalske večeri podijeljeno je pet nagrada za najbolje maske, dvije dječje i tri za ljubitelje dobre kapljice

Procesijom virskim ulicama, paljenjem Karnevala, koncertom Maje Šuput i vraćanjem ključeva općinske vlasti u ruke načelnika Općine Vir Marina Radovića, sinoć je u Viru okončana trotjedna manifestacija Virske maškare 2024. Posljednji dan manifestacije ponudio je tradicijski spektakl i zabavu; prvo je svećenik tradicijskih maškara don Antonio okrivio virskog Karnevala, Gorana G. Radova, za propale praščevine, ljubljenje bližnjih svojih i zaborav pri ispunjavanju imovinske kartice, a onda su ga maškare nakon povorke od Trga svetog Ivana do virske rive ispekle na ražnju i pretvorile u dim.

image

ZAVRŠENE VIRSKE MAŠKARE

KaŽimir ŠkrbiĆ

U nastavku programa pjevala je i publiku zabavljala Maja Šuput, program je vodio Igor Jelenić Toto, a posljednje karnevalske večeri podijeljeno je pet nagrada za najbolje maske, dvije dječje i tri za ljubitelje dobre kapljice. Set društvenih igara i slatkiša dobile su sestre cheerleadersice te jedna gejša, buđolu i pivicu dobila je Disko djevojka, buđolu i bačvicu pive dobio je Indijanac, a pozamašni pršut kao glavna nagrada pripao je skupini plesačica iz Dikla. Maškare u Viru 2024. organizirali su destinacijska kompanija Vir turizam i udruga Vizera uz pokroviteljstvo Općine Vir i virske Turističke zajednice.

14.02.2024., 14:23h
03. svibanj 2024 09:37