44316
Pixabay
StoryEditor
KRAJ MANIFESTACIJE

Nadinska smotra mladih vina i ulja nestaje?!

16. po redu ‘Degustacija mladih maslinovih ulja i vina Nadin’ ove se godine neće održati.

- U nadi da će se pojaviti netko tko ima volju i želju dalje to organizirati i nastaviti tradiciju koju smo gradili dugih 15 godina, ovim putem zahvaljujem svima na dugogodišnjoj suradnji i doprinosu razvoja naše manifestacije, a medijima posebna zahvala za praćenje i promociju svih proteklih godina, naveo je u priopćenju Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Nadin, nakon što je na sastanku Upravnog odbora i Skupštine Udruge zaključeno da ne postoji više grupa ljudi koja bi manifestaciju nastavila organizirati.

Nadinska manifestacija je, od prvog uprizorenja do lani, stekla zavidnu reputaciju, a tijekom godina je dobila i međunarodni status. Poseban značaj davala je autohtonim sortama Maraštini i Plavini kod vina, te oblici (orkuli) kod maslina.

Sigurno je da će ova manifestacija, kao jedan od kotačića u onom što se uvriježilo nazivati “zadarskom vinskom revolucijom”, jako nedostajati. Praksa nam na žalost govori da, ako se koja godina preskoči,obično i manifestacija nestane. Takav smo primjer imali s Martinjem u Polači, manifestacijom s kojom je zajedno s Vinkovom u Stankovcima ova “revolucija” i počela.

21.10.2024., 09:08h
:
Damir Maričić
22. listopad 2024 01:56