<p>Pretežno sunčano</p>
Pretežno sunčanoAndrea Kršlović
StoryEditor
POČETAK TJEDNA

Sunčano i toplo uz južinu, od sutra kreće promjena i osjetan pad temperature

U utorak nas čeka promjena vremena, a krajem tjedna temperature će poprilično pasti

Bit će većinom sunčano, poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na istoku i do 31 stupanj Celzijusa. (Hina)

U utorak nas čeka promjena vremena. Umjereno do pretežno oblačno, razmjerno vjetrovito i prema večeri osjetno svježije. Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada su vrlo vjerojatni i mjestimično izraženiji i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Poslijepodne s dotokom hladnog zraka u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj uz stvaranje snježnog pokrivača.

Umjeren i jak jugozapadnjak, ponegdje s olujnim udarima okretat će na sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jugo navečer okreće na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 25, na istoku i do 27 °C, ali kasno popodne i navečer temperatura u osjetnom padu.

15.04.2024., 08:57h
29. travanj 2024 22:25