Vrhunski glazbenici za glazbene sladokusce
StoryEditor
JAZZ FESTIVAL U SUKOŠANU

Vrhunski glazbenici doživjeli ovacije

Vrhunac turističke sezone u Sukošanu obilježio je spektakularni 2. Jazz festival, nezaboravna večer ispunjena zvucima vrhunske glazbe

Vrhunac turističke sezone u Sukošanu obilježio je spektakularni 2. Jazz festival, nezaboravna večer pod zvjezdanim nebom, ispunjena zvucima vrhunske glazbe.

- Hvala velika našem Filipu Paviću koji je Jazz festival doveo u naš Sukošan, zahvalila je Dobrila Dević, direktorica TZO Sukošan.

image

Filip Pavić, direktor festivala

Glazba, čarolija i ključ naših emocija

Naime, Filip Pavić, Zagrepčanin sukošanskih korijena, drugu godinu zaredom je u ulozi direktora prvog jazz festivala na ovim prostorima, među rijetkima i u Hrvatskoj.

- Glazba je ključ naših emocija, čak i neka vrsta čarolije, rekao je Pavić, jedan od najhvaljenijih hrvatskih jazz glazbenika te istaknuo kako je prvi dio Jazz festivala pripao je triju Geller/Šestak/Novoselić, koji uspješno djeluje od 2020..

Trio čine jake snage hrvatske jazz i pop scene: Hrvoje Galler (analogni sintesajzeri), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Janko Novoselić (bubnjevi). Dobrim raspoloženjem i pozitivnom interakcijom oduševili su publiku.

U drugom dijelu, nastupio je glazbeni sastav Mangroove, ovogodišnji dobitnici čak dva prestižna Porina, za najbolji album međužanrovske glazbe “Nešto veće od nas” i za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu “Azimut Theme”.

image

Geller/Šestak/Novoselić trio

Mangroove s dva ovogodišnja Porina

Kreativnu okosnicu sastava Mangroove čine supružnici, Željka Veverec, koa je vrhunskom vokalnom izvedbom očarala publiku i Toni Starešinić, Zadranin sa zagrebačkom adresom.

- Glazbeni genijalci su, u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a, uspjeli iznjedriti, doslovno, božansku rapsodiju za dva ovogodišnja Porina, emotivno će voditelj Andrija Vanjak.

Vješto spajajući recepture (neo)soula, jazza i R’n’B-ja sa sofisticirani(ji)m temeljcima čistokrvnog popa, Željka i Toni nanizali su od 2009. do sada pet albuma,

- Posrijedi je, dakle, nešto poput obiteljskog pothvata, ali ta dimenzija samo je jedna od onih koje čine predivan, višedimenzionalan svijet jednog naoko običnog glazbenog sastava, zaključila je Mirjana Veleslavić Nadinić, “Katica za sve” u TZO Sukošan.

image

Mangroove, tvornica Porina

27.07.2024., 10:48h
08. rujan 2024 04:34