Mario Jelavic
StoryEditor
CROATIA YACHT SHOW

Zadar staje uz bok najprestižnijem sajmu superjahti na svijetu

Zahvaljujući svom strateškom položaju i najsuvremenijim objektima, Zadar Cruise Port imat će čast ugostiti preko 60 superjahti koje plove po Jadranu, a čije tjedne cijene dosežu do 550 000 € za tjedan

Od 1. do 3. listopada, Zadar staje uz bok najprestižnijem sajmu superjahti na svijetu - Monaco Yacht Show-u. Croatia Yacht Show prvi je crewed yacht charter sajam koji će se održati u Hrvatskoj i to samo nekoliko dana nakon sajma u Monaku. Organizacijom ovog sajma, značajno će se ubrzati razvoj ove luksuzne turističke niše.

Zahvaljujući svom strateškom položaju i najsuvremenijim objektima, Zadar Cruise Port imat će čast ugostiti preko 60 superjahti koje plove po Jadranu, a čije tjedne cijene dosežu do 550 000 € za tjedan.

Popularizacija lokalne industrije na međunarodnoj sceni

Najistaknutije tvrtke koje će predstaviti superjahte su IYC, Expersea Superyachts, Touch Adriatic, Posh Affairs, Goolets i druge. Flagship brod će predstaviti Expersea, s cijenom tjednog čartera od €550,000 tijekom sezone. Radi se o brodu TRIDENT, dužine 65 metara.

Neke od objavljenih jahti možete pronaći na linku: https://croatiayachtshow.com/news/

Na sajmu će biti novinari najznačajnijih internacionalnih časopisa iz industrije poput Boat International-a, Barche-a, Superyacht Services Guide-a, IBI-ja, Superyacht Times-a i drugih.

image
Ivan Ivanisevic

Croatia Yacht Show pod pokroviteljstvom je Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, te MYBA-e, svjetske udruge za jahting. Podršku sajmu pružili su i grad Zadar, Zadarska županija te TZ Zadarske županije.

Sajmovi ovog tipa baziraju se na business-to-business (B2B) modelu, odnosno cilj im je povezivanje lokalnih brodovlasnika i agenata s međunarodnom elitom industrije. Takvi sajmovi obično prethode jačanju i popularizaciji lokalne industrije na međunarodnoj sceni.

Dostupnost građanima

Croatia Yacht Show je jedini sajam ovog tipa na svijetu koji omogućuje unaprijed dogovorene obilaske jahti putem revolucionarne YachtFyre aplikacije, što značajno olakšava poslovnim posjetiteljima da iskoriste vrijeme na sajmu na najproduktivniji način.

Osim poslovnog aspekta, sajam će u ograničenom obliku biti dostupan i građanima. Na sajmu će se osim showa luksuznih jahti održati i show s luksuznim automobilima i helikopterima u kojem će građani moći uživati.

Uz brojne druge izlagače korisnih i zabavnih sadržaja, sajam će predstaviti i najbolje kuhare s izloženih jahti, kao i njihove kreacije, u sklopu velikog kulinarskog natjecanja.

27.06.2024., 14:42h
19. rujan 2024 16:45