44193
Elvis Smit
StoryEditor
borba protiv raka

Udruga Žene za otok Pag organizirala predavanje "Zdravlje dojke"

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke. Tim povodom Udruga Žene za otok Pag u Kneževom dvoru u Pagu organizirala je predavanje "Zdravlje dojke"

O zdravlju dojke kao i o metodama samodetekcije i detekcije raka dojke govorio je dr. Hrvoje Tičić, spec. ginekologije i opstetricije. Između ostaloga dr. Tičić je rekao da je ovo mjesec u kojem se želi probuditi svjesnost o važnosti pravovremenih pregleda dojki, potaknuti žene na brigu o sebi, ali isto tako, pružiti ruku podrške i suosjećanja svim oboljelima, oporavljenima te onima koji se tek suočavaju s ovom dijagnozom.

Naglasio je važnost pravovremenog otkrivanja raka dojke i istaknuo da bi redovni pregledi trebali biti dio života svake žene, a da bi samopregled dojki trebalo obavljati barem jednom mjesečno.

U ime Udruge Žene za otok Pag okupljenima se obratila Martina Škunca Pernar koja je zahvalila dr. Tičiću što se odazvao njihovom pozivu i održao ovo zanimljivo i važno predavanje, te se zahvalila i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja. Sudionice su se nakon predavanja nastavile družiti u opuštenoj atmosferi uz zakusku, a prevladavale su ženama važne teme. (Elvis Šmit/Radio Pag)

11.10.2024., 15:07h
11. listopad 2024 15:22