<p>Prometna policija</p>
Prometna policijaPu Zadarska
StoryEditor
Na dionici A1 između Benkovca i Pirovca

28-godišnji Nijemac kod Benkovca vozio brzinom 252 km/h, dobio zabranu vožnje mjesec dana

Prekršajno je prijavljen, a dobio je i novčanu kaznu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 2 krađe, 1 narušavanje javnog reda i mira te 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda,provedena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 48-godišnjak zadarskom području gdje je pronađeno oko 8 grama marihuane i digitalna vaga, dok je daljnjom pretragom njegovog automobila pronađeno oko 858 grama marihuane. Droga mu je oduzeta, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 48-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Osumnjičen za dva kaznena djela

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 1. srpnja ove godine u Zadru na predjelu Poluotoka provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je otuđio novčanik s novcem. Također ga se sumnjiči da je krajem lipnja ove godine na ulazu u jedan drugi ugostiteljski objekt na Poluotoku, oštetio elektronski sustav kontrole ulaza, čime je trgovačko društvo oštetio za iznos od oko 600 eura. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari.

Krađa

Jučer, 05. srpnja u Zadru, na predjelu Poluotoka, u poslijepodnevnim satima nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 20-godišnje državljanke Velike Britanije, čime je oštetio za nekoliko stotina eura, dok je u večernjim satima nepoznati počinitelj otuđio novčanik 37-godišnje državljanke Njemačke i pričinio joj materijalnu štetu u iznosu većem od 100 eura. Protiv nepoznatih počinitelja se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave.

Vozili autocestom A-1 preko 210 km/h

Tijekom jučerašnjeg dana, 05. srpnja policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, službenim vozilom presretač na autocesti A-1 snimili tri vozača koja su prekoračila dozvoljenu brzinu od 130 km/h. Tako su na dionici Benkovac-Pristeg u 18.42 sati, snimili 53-godišnjeg državljanina Češke kako upravlja automobilom, brzinom od  214 km/h i 22- godišnjeg državljanina Slovačke kako upravlja automobilom brzinom od 256 km/h. Nešto kasnije, u 20.06 sati na dionici Benkovac- Pirovac, snimili su 28- godišnjeg državljanina Njemačke kako upravlja automobilom brzinom od 252 km/h.  Vozači su sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 660 eura te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjeseca.

06.07.2023., 09:47h
20. rujan 2024 06:24