<p>Uhićenje, Ilustracija</p>
Uhićenje, IlustracijaPu Zadarska
StoryEditor
Bio je vidno rastrojen

34-godišnjak fizički napao zaštitara pa prilikom privođenja ozlijedio policajca

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda i Prisila prema službenoj osobi, protiv 34-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je jučer predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je teška tjelesna ozljeda, prisila prema službenoj osobi, 2 teške krađe, 1 krađa te 5 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene

Teška tjelesna ozljeda i Prisila prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela Teška tjelesna ozljeda i Prisila prema službenoj osobi.

Sumnjiči ga se da je jučer, 26. lipnja oko 03.25 sati u Zadru u Ulici Akcije Maslenica na ulici ispred trgovačkog centra, u vidno rastrojenom stanju prišao 37-godišnjem hrvatskom državljaninu, zaštitaru, kojeg je bez povoda fizički napao, srušio na tlo te ga nastavio udarati rukama i nogama po tijelu, te je 37-godišnjak u pogodnom trenutku uspio pobjeći i udaljiti se.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 34-godišnjak se pokušao udaljiti te je pružao aktivni otpor, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar pružena je 37-godišnjaku gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

U Opću bolnicu Zadar odveden je i 34-godišnjak koji je tijekom liječničke obrade nekontrolirano vikao i galamio te fizički nasrnuo na policijskog službenika kojeg je pri tom lakše ozlijedio, sprječavajući ga u obavljanju službene radnje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda i Prisila prema službenoj osobi, protiv 34-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Teška krađa

Od 23. do 25. lipnja u Ražancu, nepoznati počinitelj je provalio u pomoćni objekt 72-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio motokultivator s pripadajućom kosilicom, agregat te motornu pilu. Materijalna šteta je nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

S nedjelje na ponedjeljak, 25./ 26. lipnja u Karinu Gornjem, nepoznati počinitelj je provalio u apartman u vlasništvu 63-godišnje vlasnice odakle je otuđio novac. Materijalna šteta je nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U ponedjeljak, 26. lipnja na Viru nepoznati počinitelj je otuđio kofer s raznim alatom u vlasništvu 68-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Teže ozlijeđeni u padu s romobila i bicikla

Jučer, 26. lipnja, oko 14.30 sati u Sukošanu, 25-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim prijevoznim sredstvom-električnim romobilom te zbog neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad romobilom, pala na kolnik te se pritom teško ozlijedila. Liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zadar gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Također, jučer oko 08 sati u Petrčanima, 49-godišnji državljanin Češke upravljao je biciklom te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad biciklom i pao na kameno-šljunčanu površinu. Zbog zadobivenih ozljeda, pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. 

Korisnike osobnih prijevoznih sredstava policija podsjeća i upozorava na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu:

- svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje

- ​kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika

- ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom

- ne smije se voziti više od jedne osobe

- u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

27.06.2023., 11:38h
20. rujan 2024 04:39