9483
Pu Zadarska
StoryEditor
odbio alkotest pa policajcima prijetio smrću

38-godišnjak na Poluotoku nožem prijetio petorici Nijemaca, a nakon toga i policajcima

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnjak je sinoć predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, dok se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijetnja. Također, protiv 38-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog rad i mira, zbog počinjenog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prijetnja, ubijanje ili mučenje životinja, 1 teška krađa, 3 krađe, 2 narušavanja javnog reda i mira te 8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena

Narušavao javni red i mir na Poluotoku, a potom u prostorijama policije prijetio policijskim službenicima

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijetnja počinjenog na štetu policijskih službenika te za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja počinjen na štetu pet državljana Njemačke. U utorak, 08. kolovoza oko 23 sata u Zadru u Kovačkoj ulici 38- godišnjak je došao do stola na terasi ugostiteljskog objekta gdje su sjedili državljani Njemačke te ih ometao i sa stola uzimao stvari, a kada su se oštećeni ustali i pokušali udaljiti, 38-godišnjak ih je sprječavao, nakon čega je na ulici prema njima mahao nožem. Policijski službenici Policijske postaje Zadar ubrzo su u blizini zatekli 38-godišnjaka te ga uz uporabu sredstava prisile doveli u prostorije policije. Tijekom postupanjem policije, osumnjičeni je odbio ponuđeno alkotestiranje te je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje smrću prema policijskim službenicima. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnjak  je sinoć predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, dok se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijetnja. Također, protiv 38-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog rad i mira, zbog počinjenog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Osumnjičen za ubijanje ili mučenje životinja

Zadarska policija je provela kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je 66-godišnjak počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja. Muškarca se sumnjiči da je jučer, 09. kolovoza u jutarnjim satima na području Posedarja usmrtio svog psa. Na mjestu događaja policijski službenici su proveli očevid, nakon čega je lešinu psa preuzeo veterinar. U prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 66- godišnjim vlasnikom psa. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

 Teška tjelesna ozljeda

Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom u svezi  kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda. Sumnjiči ga se da je 02. kolovoza 2023. godine oko 19 sati na parkiralištu, na području Katarelca,  pri verbalnom i fizičkom sukobu nanio teške tjelesne ozljede 55-godišnjem hrvatskom državljaninu, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđenom 55-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu utvrđene teške  tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda protiv 66-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Teška krađa

Sa utorka na srijedu 08./09. kolovoza 2023. godine u mjestu Miškovići nepoznati počinitelj je provalio u drveni štand u vlasništvu 34-godišnjakinje, odakle je otuđio razne poljoprivredne proizvode. Materijalna šteta je veća od sto eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U utorak, 08. kolovoza u Biogradu nepoznati počinitelj je otuđio dva bicikla u vlasništvu 55-godišnjeg Slovenskog državljanina. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe. S utorka na srijedu, 08./09 kolovoza u mjestu Seline nepoznati

počinitelj je iz apartmana otuđio novac u vlasništvu dva strana državljanina. Ukupna materijalna šteta iznosi više stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe. Jučer, 09. kolovoza u Zadru na predjelu Poluotoka nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 27-godišnjeg državljanina Francuske. Ukupna materijalna šteta iznosi više od tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Teško ozlijeđen motociklist

Jučer, 09. kolovoza 2023. godine oko 09.10 sati u Murvici Donjoj, na državnoj cesti DC-08 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada je 25- godišnji vozač motocikla zadarskih registracijskih oznaka, krećući se u pravcu Zadra nepropisno pretjecao vozila koja su se kretala ispred njega, uslijed čega udara u automobil kojim je upravljala 33-godišnja hrvatska državljanka u istom smjeru, a potom zajedno s motociklom pada na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla, 25-godišnji hrvatski državljanin, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. O prometnoj nesreći, policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

10.08.2023., 12:14h
20. rujan 2024 03:26