Zvona zvone, Božić jeVelimir BrkiĆ
StoryEditor
PRVI BOŽIĆNI KONCERT

Božićni duh oplemenio zajedništvo Gorice i Raštana

Župni zbor i KUD Sv. Ivan Krstitelj na prvom Božićnom koncertu odasjali su veličanstvenu poruku o radosti božićnih blagdana i veličanstvenu glazbenu poslasticu

U župnoj crkvi sv. Ivan Krstitelj Gorica - Raštane održan jeprvi Božićni koncert pod nazivom "Pojte pastiri, tamo se njemu poklonite", koji će se zasigurno dugo pamtiti. Dječji zbor i zbor odraslih Župe Gorica - Raštane pod voditeljskom palicom Petre Mikulić, te KUD Sv. Ivan Krstitelj, pod voditeljicom Milenom Batur u dupkom punu crkvu svojim pjesmama su dočarali radost Božića.

image

Dječji zbor i Šime Mikulić

Velimir BrkiĆ

Neshvatljivo čudo Božića

- Povod našega okupljanja zapravo je čudesan jer je neshvatljivo čudo Božića. Pjesmama slavimo Božić, svetkovinu rođenja našega Gospodina Isusa Krista. Slavimo čudo da je Bog učinio snažan korak prema nama, naglasio je župnik don Boris Pedić.

Djeca iz dječjeg zbora bila su zvijezde večeri sa svojim pjesmama razgalivši pritom srca svih nazočnih. Djeca su svojim roditeljima, braći, sestrama, bakama, djedovima, ovdašnjem vjerničkom puku i znatiželjnicima darovali istinsku božićnu ljubav - radost, iskrenost i božićne poruke.

- Milostivi Bog providio nam je dolazak/povratak novih mladih obitelji u Župu, koje su zajedno s onima koje su ih zdušno prihvatile, spojili glasove/talent u jednu zajedničku prekrasnu melodiju, kazala je vrsna voditeljica-animatorica Stipana Banić.

image

Supružnici Mikulić, Šime i Petra

Velimir BrkiĆ

Vrhunski glazbeni ugođaj s novim ozvučenjem

Uz blagoslov don Borisa ovu božićnu čaroliju koja je još čvršće u zajedništvo povezala vjernički puk Gorice i Raštana organizirao je župni zbor na čelu s Petrom Mikulić. A čarobni ugođaj omogućili su novi glazbeni instrumenti koja je župi donirala Općina Sukošan.

- Uz stručnu, vrijednu i radišnu voditeljicu župnog zbora Petru valja istaknuti i angažman umjetničkog tima, klavijaturistu Antu Galca i gitaristu Šimu Mikulića, supruga Petre Mikulić s kojom ima četiri malodobne djece, a peto je na putu, naglasio je Batur.

Kršćanska je to obitelj koja otkriva i živi otajstvo Crkve, te je svojom ljubavlju i plodnošću u službi Crkve, koja je Božji narod u svijetu.

image

Folkloraši, vjerni čuvari kulturne baštine

Velimir BrkiĆ

Obitelj je temelj

- Obitelj je, naime, temeljna škola najplodnije ljudskosti i ljudskog zajedništva, kaže mladoliki Mitrović, dodavši kako Šime Mikulić ima i brata svećenika, don Zvonimira.

Izvođene su pjesme: Tiha noć, Dvorani neba, Oj, djetešce moje drago, Tri kralja jahahu, Djetešce nam se rodilo, Radujte se narodi, Kyrie eleison, O pastiri, čudo novo, Veselje ti navješćujem, U se vrime godišta, Veseli se, Majko Božja...

- Svima veliko hvala što su nam uljepšali blagdane, i pomogli da dušu i srce uzdignemo prema nebu, prema Bogu, tamo odakle naše spasenje dolazi, zahvalila se Stipana Banić.

image

Koncert koji nikog nije ostavio ravnodušnim

Velimir BrkiĆ
30.12.2023., 13:51h
14. svibanj 2024 14:23