8640
Luka Jeličić
StoryEditor
Htio ostati u Zadru pa krivotvorio dokumente

Britanac lažnim ugovorom o najmu kuće pokušao ishoditi boravište u Zadru

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji strani državljanin je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenje isprava te ovjeravanje neistinitog sadržaja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prisila prema službenoj osobi, krivotvorenje isprava, dvije krađe, požar na vozilu, 7 narušavanja javnog reda i mira te 29 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

Lažnim ugovorom o najmu kuće pokušao ishoditi dokumente

Policijski službenici organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Velike Britanije, koji je sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Stranog državljanina se sumnjiči da je na temelju lažno izrađenih ugovora o najmu kuće u Zadru predao zahtjev kod nadležnih tijela kako bi ostvario pravo na boravak te ishodovao boravišnu iskaznicu Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji strani državljanin je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenje isprava te ovjeravanje neistinitog sadržaja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Prisila prema službenoj osobi – osumnjičeni strani državljanin predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim češkim državljaninom, koji je sumnjiči za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Naime, osumnjičeni strani državljanin je uhićen u subotu, 22.srpnja, nešto iza ponoći na Pagu, kada je prilikom postupanja policijskih službenika u cilju utvrđivanja identiteta kod više osoba na području Katarelca pokušao pobjeći, pri čemu je spriječen i priveden u prostorije policije. Poradi savladavanja bijega i pružanja aktivnog otpora, nad njim su uporabljena sredstva prisile. U događaju su dvojica policijskih službenika zadobila lake tjelesne ozljede, a lake tjelesne ozljede su konstatirane i kod osumnjičenog. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Nadalje, od njega je oduzeta vrećica s tabletom Ecstasy/MDMA, dok su od drugog češkog državljanina u dobi od 32-godine oduzete dvije tablete Ecstasy, poradi čega su obojica prekršajno sankcionirana temelje odredbi Zakona o suzbijanu zlouporabe opojnih droga.

Osumnjičen za krađu mobitela

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim državljaninom Italije, kojeg se sumnjiči za krađu. Naime, njega se sumnjiči da je 22 srpnja 2023.godine u Petrčanima, s terase ugostiteljskog objekta otuđio mobitel u vlasništvu 47-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja otuđeni mobitel, vrijednosti preko tisuću eura je pronađen i vraćen vlasniku. Protiv osumnjičenog stranog državljanina se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

Požar na vozilu

Policija je u subotu 22, srpnja oko 07,40 sati zaprimila dojavu kako je na predjelu Bibinja na jednom vozilu izbio požar. Prema prikupljenim saznanjima, u subotu u ranojutarnjim satima u Bibinju, nepoznati počinitelj je neovlašteno odvezao automobil zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, na

kojem je kasnije izazvan požar te je vozilo (caddy) izgorjelo. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Krađa

Sa subote na nedjelju, 22./23. srpnja u Benkovačkom selu, nepoznati počinitelj je iz garaže u vlasništvu 49-godišnjaka otuđio električni romobil. Materijalna šteta iznosi oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe. U subotu, 23. srpnja u Zadru, na plaži Kolovare nepoznati počinitelj je otuđio mobitel 23-godišnjoj državljanki Velike Britanije. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

24.07.2023., 10:37h
19. rujan 2024 18:10