<p>Solana Nin</p>
Solana NinSolana Nin
StoryEditor
UPOZNAJTE SVE ČARI NINSKE SOLI!

ČETVRTAK, 15.9.: Solana Nin poziva nas na Dane otvorenih vrata...

Dana 15.rujna 2022. s početkom u 8 sati Solana Nin otvara svoja vrata svim posjetiteljima.

S pravom se može reći da su Dani otvorenih vrata već tradicionalna manifestacija, budući da se odvijaju svake godine, po nekoliko puta tijekom ljetne sezone, sezone prikupljanja I proizvodnje soli.

Iz godine u godinu raste interes posjetitelja, turistički aspekt je iznimno važan, kako za Solanu, tako I za lokalnu zajednicu.

Za sve posjetitelje priprema se cijeli niz zanimljivih događanja. Udaljeno od Zadra 15-ak kilometara, povijesni gradić Nin ima se ponositi čime, budući da je iz godine u godinu proglašavan top destinacijom.

Solana Nin nije samo privatna tvrtka, područje Solane je cijeli jedan specifičan eko sustav, simbioza prirodnih bogatstava, životinjskih I biljnih.

Svake godine sve više I više posjetitelja iz raznih krajeva svijeta otkriva ovu čarobnu destinaciju. Ukoliko se odlučimo na posjet Ninu, ne zaboravite skrenuti I prema Solani, tamo ćete doživjeti.

EKOLOŠKA PRIČA

Cijela ova manufaktura počiva na ekološkoj priči, prirodnoj proizvodnji, ručnom prikupljanju, takozvanoj berbi soli. Solana Nin nosioc je raznih ekoloških certifikata, proizvodnja soli ovdje ne postoji bez onog najvažnijeg, ljudskog i prirodnog faktora, čijom kombinacijom se dolazi do vrhunskih rezultata, a to je "bijelo zlato", odnosno sol iznimne kvalitete i jedinstvenog podrijetla.

Na poljima soli, bazenima, mnogobrojne vrste ptica stvaraju svoj "sezonski" dom, među njima je I ptica vlastelica, koju po svom specifičnom izgledu možemo već uočiti dok prilazimo Solani, mala ptičica crno bijelog tijela oblijeće bazene tražeći hranu, savijajući svoja gnijezda.

Uronite u priču o soli, saznajte sve o ovom tisućljetnom začinu koji je mijenjao I definirao povijest, kako na lokalnom, tako I globalnom terenu.

Sutra uz pomoć stručnih vodiča saznajte sve I o cvijetu soli, najpoznatijoj, ali I najfinijoj I najzdravijoj soli, prošetajte se poljima, promatrajte ptice, posjetite Muzej soli I Kuću soli, jedinstvene objekte koji na najmoderniji način prikazuju kako se sol još uvijek proizvodi tradicionalnim putem, ručno, upravo onako kako se radilo stoljećima unatrag.

Solana Nin može se pohvaliti zavidnim asortimanom, proizvodima koji su sljubljeni sa soli I slažu se odlično, bilo da je riječ o čokoladi sa soli ili raznim biljnim mješavina obogaćenima ninskom soli.

Dođite u Nin, dođite u Solanu I uživajte u povijesnim pričama I prekrasnoj prirodi, pozovaju nas vrijedni domaćini.

14.09.2022., 17:47h
Jospa Zekanović
19. svibanj 2024 12:16