Rekordni broj natjecatelja na balinjera pistiIgor Cecelja
StoryEditor
ZABAVA NA BALINJERA PISTI

Deset godina Filipjanskog natjecanja u karićima na balinjere

Balinjerijada ili karići na balinjere brišu starosne granice, jer su se na balinjera pisti okušali mnogi, od 2 do čak 82 godine

Organizatori jedinstvenog Filipjanskog prvenstva balinjera na spektakularan su način proslavili jubilarnu, desetu godišnjicu balinjerijade. U 10 godina na balinjera pisti od Bora do Rive održalo se čak oko 30 raznoraznih natjecanja ili propagadnih utrka. Osim ljetnog prvenstva održava se i božićno-novogodišnja i maškarana balinjerijada.

Adrenalinski spust balinjera pistom

- Pod motom “Zabave nikad dosta” ovo jedinstveno natjecanje, osim nostalgičnog povratka u prošlost naših očeva i djedova, želi okupiti što više ljudi iz cijelog Sv. Filipa i Jakova i okruženja, svih uzrasta, s namjerom da se tradicija izrade drvenih karića na balinjere i njihova vožnja i dalje njeguje. Na balinjeri se smjeste, kako znaju i umiju, djeca, mladež, cijele obitelji i prijatelji, kazao je Lovre Mikas.

Pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice te drugih sponzora u Sv. Filipu i Jakovu, na balinjera pisti okupio se dosad rekordni broj natjecatelja i nikad više posjetitelja željnih adrenalinske zabave.

Povratak u djetinstvo

- Balinjerijada ili karići na balinjere brišu starosne granice, jer su se na balinjera pisti izvan konkurencije okušali mnogi, od 2 do 72 godine. Vrime jednostavno proleti, ovo je povratak u djetinstvo, kaže vitalni dida Fantina.

Bilo je to vrhunsko druženje, igra i adrenalinsko natjecanje. Smijeha, igara i urnebesne zabave nije nedostajalo. A nakon defilea, zagrijavanja, prednatjecanja i polufinala održalo se i finale, sve do u noć kad je započela fešta od balinjera za koju je bio zadužen urnebesni rock sastav Let 3.

image

Ivana i Kaja

Jakov ĐinđiĆ
image

Noć s Let 3

Igor Cecelja
10.09.2024., 09:47h
18. rujan 2024 18:21