Ražanačka alka 2023.Andrea Kršlović
StoryEditor
TRADICIJA I EUFORIJA

Galerija: Nevjerojatna atmosfera na 9. Ražanačkoj alki

Svake godine ovaj događaj privlači sve veći broj zainteresiranih sudionika, a neki timovi su već uigrani zahvaljujući sudjelovanju prošlih godina. Ove su godine od 22 prijavljene ekipe trijumfirali Sinovi zagorja

Sinoć je u Ražancu održana tradicionalna 9. Ražanačka alka, koju su s nestrpljenjem iščekivale sve generacije – od najmlađih do najstarijih. Natjecatelji su se s uzbuđenjem raspoređivali u timove od dva igrača, a bilo je zanimljivo vidjeti da su neki timovi bili mješoviti, dok su drugi preferirali igrati s osobama istog spola.

Od čak 22 prijavljene ekipe, u prvom krugu natjecanja ispadanje je zadesilo njih 12. Unatoč tomu, preostale ekipe nisu gubile entuzijazam, a igra se nastavila s velikim žarom sve do trenutka kada su proglašeni pobjednici. Atmosfera je bila prepuna uzbuđenja i radosti, a organizatori su bili oduševljeni što su i ove godine uspješno okupili ljude iz cijele Općine Ražanac u veselom duhu tradicije.

image

Ražanačka alka 2023.

Andrea Kršlović

Pravila igre

Cilj je štapom precizno pogoditi alku dok suigrač gura osobu u karijoli. Zanimljivo je da suigrač koji vozi, mora to činiti bos, a brzina je ključna jer ne smije voziti presporo. Ukoliko se dogodi da netko vozi presporo, vožnja se ponavlja kako bi sve bilo pošteno. Svaki pogodak u rupu alke donosi bodove, a to može biti od jedan do tri boda, ovisno o tome koja se rupa pogodi.

Natjecatelji su se trudili biti što precizniji i osvojiti čim veći broj bodova kako bi se borili za najbolje pozicije i bogate nagrade koje su osigurane zahvaljujući sponzorima. Atmosfera je bila nabijena uzbuđenjem, a sudionici su bili spremni dati sve od sebe kako bi postigli vrhunske rezultate na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Svake godine ovaj događaj privlači sve veći broj zainteresiranih sudionika, a neki timovi su već uigrani zahvaljujući sudjelovanju tijekom prošlih godina. No, privlačnost ove manifestacije nije ograničena samo na lokalno stanovništvo, već su se i brojni turisti odazvali kako bi bili dio ovog veselog događaja. Večer je bila ispunjena smijehom, dobrim raspoloženjem i toplom dobrodošlicom za sve posjetitelje.

image

Ražanačka alka 2023.

Andrea Kršlović

Turisti obožavaju Alku

- Manifestacija je postala pravi hit među posjetiteljima jer donosi jedinstveno iskustvo koje privlači ljude iz raznih krajeva svijeta. Posebno je zanimljivo pratiti ekipe koje se godinama natječu, jer njihov trud i entuzijazam čine događaj još uzbudljivijim. Organizacija cijelog događaja ne predstavlja nikakve komplikacije jer su godine iskustva omogućile glatko izvođenje svih segmenata, kazao je Ante Miletić, direktor Turističke zajednice Općine Ražanac, te nadodao:

- Povratne informacije koje dobivamo od posjetitelja oduševljavaju nas iz godine u godinu. Čak smo dobili informacije od nekoliko turista koji su izjavili da dolaze isključivo zbog ove manifestacije, što je za nas prava potvrda uspješnosti i popularnosti događaja, zaključio je Miletić.

image

Ražanačka alka 2023.

Andrea Kršlović

Pobjednici 9. Ražanačke alke

Jučer su se održali uzbudljivi natjecateljski trenutci na 9. Ražanačkoj alki, a najveće čestitke idu ekipi "Sinovi Zagorja" koji su trijumfirali osvojivši Safari turu s dva quada za četiri osobe, pružajući im nezaboravan doživljaj tijekom sat vremena vožnje (Atv squad safari tour Ražanac-Pisak). Na drugom mjestu nalaze se hrabri "Grofovi", koji su osvojili bogatu nagradu – platu za dvije osobe, uz dva ukusna deserta i dva osvježavajuća pića u bistrou Infinity, Velinac Škulići. Treće mjesto pripada sjajnoj ekipi "Garići", koja će zadovoljiti svoja nepca ukusnim menijem za dvije osobe u palačinkarnici Sweet house, Pisak.

Čestitamo svim dobitnicima na fantastičnom uspjehu. Njihove izvedbe i trud učinili su ovogodišnju Ražanačku alku još nezaboravnijom, a veselje i uzbuđenje svih sudionika bilo je vidljivo tijekom cijeloga događaja. Do dogodine, kada ćemo ponovno „u sridu“!

Više fotografija pogledajte klikom na ikonu ‘Galerija‘ odmah ispod naslova. Uživajte!

03.08.2023., 13:05h
19. rujan 2024 03:16