<p>Grad Pag</p>
Grad PagJosip Portada/radio Pag
StoryEditor
ODRŽAN SASTANAK

Grad Pag definira koja su im zanimanja najpotrebnija, stipendirat će studente

Raspravljalo se o zanimanjima koja u Pagu nedostaju kao i o prekvalifikaciji djelatnika u gospodarstvu koji ne rade na poslovima za koje su stručni

Na inicijativu gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića održan je sastanak na temu stipendiranja studenata s područja Grada Paga. Na sastanku su bili nazočni gradonačelnik Fabijanić sa suradnicima, predstavnici gradskih tvrtki, Solane Pag, Paške sirane, Hotela Pagus i Srednje škole Bartola Kašića. Raspravljalo se o zanimanjima koja u Pagu nedostaju kao i o prekvalifikaciji djelatnika u gospodarstvu koji ne rade na poslovima za koja su stručni.

- Na području Grada Paga trebamo mlade ljude sa završenim fakultetom, sa zvanjima koja su Gradu Pagu potrebna. Želimo pomoći studentima kako bi lakše studirali, ali moramo definirati prioritete, odnosno utvrditi koja su zanimanja Gradu Pagu najpotrebnija. Zbog toga je i održan sastanak kako bi predstavnici gospodarstva Paga i gradskih tvrtki i institucija rekli koji im stručnjaci trebaju. To je prvi korak prema odluci o stipendiranju studenata. Susrećemo se i s jednim velikim problemom, a to je da se mnogi mladi, kada završe studij, ne vrate u Pag. To je najveći problem. Zato nam je cilj pronaći način kako mlade ljude motivirati da se nakon završenog studija vrate u Pag i ostanu u Pagu raditi, kazao je gradonačelnik Fabijanić. (Josip Portada/Radio Pag)

18.01.2024., 09:42h
29. travanj 2024 22:30