MasterClass su vodile Martina Pernar Škunca, predsjednica Udruge proizvođača Paškog sira i Manuela Plohl, vinski connoisseur, edukatorica, kolumnist, predavač i savjetnik, koje je ujedno bila i moderator programa. Uz tasting vina, sljubljivani su sirevi proizvođača otoka Paga i to: Paške sirane, sirane MIH, sirane Gligora i OPG-a Tomislav Vidas. Gosti su imali priliku kušati kozje, kravlje i ovčje sireve, od mlađih preko odležanih do zrelih sireva tih sirana, uz neke od ponajboljih vina Hrvatske. Vina koja su gosti kušali se doista ističu, svako u svojoj respektabilnoj kategoriji, iznimnom kvalitetom. MasterClass je započeo, kao što i priliči, domaćim proizvođačem, s autohtonom sortom otoka Paga, Gegićem iz 2022. godine (Vina otoka Paga).
Nastavljeno je s vinarijom Fiolić iz Zadra s njihovim sada već proslavljenim Rosé-om, iz 2022. godine, koji je pokazao da i ružičasta vina mogu fenomenalno ići uz određene sireve. Uslijedilo je osvježenje u vidu fenomenalnog pjenušca napravljenog klasičnom metodom iz vinarije Jagunić s Plešivice tj. Blanc de Blancs iz 2020. godine. Bijelo premium odležano vino ponudila je vinarija Galić iz Kutjeva sa svojom luksuznom i traženom etiketom „Bijelo 9“ iz 2017. godine te unijela dašak glamoura u događaj. Vinarija Benvenuti iz Istre je pak prestižnim vinom iz svoje najnovije linije; Livio Benvenuti iz 2021. godine, oduševila nepca, uz svojevrsnu premijeru, s obzirom na to da je ovo vino po prvi puta predstavljeno na otoku Pagu.
Od crnih vina neizostavno je bilo vino, perjanice otoka Paga, vinarije Boškinac i njihovo slavno istoimeno crno vino, bordošku kupažu iz 2017. godine koja i dalje oduševljava kako žitelje Paga tako i goste na ovom otoku, kojih je bilo i na radionici. Nakon toga kušao se slavni i jedan od najboljih Plavaca na Jadranu, Plavac mali, Primus iz 2018. godine. Napravljen od strane ekološke i tražene vinarije Rizman, iz uvijek atraktivne Komarne. Cijela vinska priča završila je Modrim Jezerom jedne od najkvalitetnijih vinarija Dalmacije; Grabovac Iz Imotskog i njihovim čudesno ekstraktnim vinom iz 2017. godine koje ima fenomenalnu moć odležavanja.
Tijekom radionice, polaznici su uz interakciju i kušanjem raznih kombinacija došli do vrijednih saznanja o sljubljivanju vina i sira. Na MasterClassu je sudjelovalo 30-ak posjetitelja iz raznih sfera ugostiteljstva, ali i vinski ljubitelji amateri, a sam događaj bio je za ograničen broj posjetitelja te se popunio praktički u nepuna dva dana od objavljivanja. Ovakvi događaji pokazali su se kao vrlo bitna nadopuna gastronomskim događanjima na otoku te ih posjetitelji iznimno vole i rado posjećuju, pošto nisu samo mjesta zabave, već i mjesta za edukaciju.