Mladunčad dupina kod OlibaBlue World Institute
StoryEditor
Predivne fotografije

Kod Oliba snimljena mladunčad dupina

Institut Plavi svijet na svojim je Facebook stranicama objavio predivne fotografije mladunčadi dupina snimljenih kod Oliba

Njihovu objavu preosimo u cijelosti.  

- Sezona razmnožavanja dobrih dupina je počela! Prošli tjedan vidjeli smo prve novorođene dupine u ovoj godini, četiri kod Visa i dva kod Lošinja!

U viškom arhipelagu novorođeni mladunci bili su u skupini od više od 30tak dupina u blizini rta Stončica. Skupinu su uglavnom činile ženke sa starijim mladuncima ali i 4 novorođena mladunca! Kod Oliba smo vidjeli Elsu (koja je do nedavno bila dio programa #usvojidupina) i njenog svega nekoliko dana starog mladunca. Drugi lošinjski novorođeni mladunac je najnoviji potomak ženke Spy, viđen s mamom i drugim dupinima ispred Velog Lošinja. Posljednji put Spy je imala mladunca 2013. godine, a njenog potomka, danas odraslog dupina Frostyja često srećemo ispred Lošinja.

Inače, razdoblje trudnoće kod dobrih dupina traje 12 mjeseci. U Jadranskom moru dupini se kote tijekom toplih mjeseci, uglavnom od svibnja do rujna, a mladunci s majkom ostaju idućih 3 – 5 godina.

Imate li i vi opažanja dobrih dupina podijelite ih s nama i uključite se u praćenje dobrih dupina u Jadranu. Dojavu možete napraviti putem aplikacije za mobilne uređaje Marine Ranger dostupne za Android i iOS, poručuju iz Instituta Plavi svijet.

image

Mladunčad dupina kod Oliba

Blue World Institute
25.06.2023., 12:38h
20. svibanj 2024 03:43