<p>Ministar Erlić uručio je 42 ugovora u vrijednosti od 7.2 milijuna eura</p>
Ministar Erlić uručio je 42 ugovora u vrijednosti od 7.2 milijuna euraZadarska županija
StoryEditor
uručena 42 ugovora

Ministar Erlić u Benkovcu uručio ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u vrijednosti od 7,2 milijuna eura

Zadarski župan Božidar Longin zahvalio je ministru Erliću na vrijednim ugovorima te istaknuo da su korisnici u Županiji, uz postojeće projekte, spremni za daljnje korištenje izdašnih financijskih sredstava koje nova EU omotnica donosi u razdoblju koje slijedi

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić  je u Benkovcu uručio 42 ugovora korisnicima Zadarske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, u ukupnom iznosu od 7,2 milijuna eura.

Zadarski župan Božidar Longin zahvalio je ministru Erliću na vrijednim ugovorima te istaknuo da su korisnici u Županiji, uz postojeće projekte, spremni za daljnje korištenje izdašnih financijskih sredstava koje nova EU omotnica donosi u razdoblju koje slijedi.

- Trenutno realiziramo veliki broj ugovora kojima ćemo nastaviti razvijati naš kraj i podizati kvalitetu života naših sugrađana. Svima ćemo držati leđa tijekom završetka realizacije postojećih projekata i budućeg planiranja kapitalnih projekata za razvoj županije. Siguran sam da ćemo u nadolazećoj omotnici realizirati nove važne projekte kojima ćemo nastaviti ići ukorak s regijama kojima civilizacijski i pripadamo - onim najrazvijenijima u Europi, zaključio je župan Longin.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić naglasio je da vrijednost ovih ugovora najbolje pokazuje trajnu brigu Vlade prema slabije razvijenim područjima i područjima s razvojnim izazovima, poput udaljenih područja i zaleđa. 

Vlada se pokazala kao partner jedinica lokalne samouprave, a kroz programe Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU koji su u ovoj godini veći nego ikada prije, kontinuirano osigurava podršku ujednačenom razvoju svih krajeva Hrvatske.

- Nismo slučajno odabrali Benkovac danas za dodjelu ovih ugovora, već zato što je Grad Benkovac redovan korisnik svih programa Ministarstva te je samo danas dobitnik 6 ugovora. Isto tako, Benkovac simbolizira ono što radimo kroz politiku regionalnog razvoja, a to je da podupiremo područja u zaleđu kroz razne investicije u prometnu, komunalnu, društvenu i drugu infrastrukturu koji podižu standard i kvalitetu života na ovim prostorima. To je naša kontinuirana preokupacija i kao nikad dosad vezali smo sredstva EU fondova za područja s razvojnim potencijalom - Dalmatinsku zagoru, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Slavoniju, Baranju i Srijem, otoke i sjever Hrvatske, rekao je Erlić.

11.07.2023., 08:39h
19. rujan 2024 10:08