<p>Asseria je rimski municipij koji je nastao na liburnskoj gradini, na mjestu današnjega Podgrađa kod Benkovca.</p>
Asseria je rimski municipij koji je nastao na liburnskoj gradini, na mjestu današnjega Podgrađa kod Benkovca.Luka Jeličić
StoryEditor
TURIZAM SVE OZBILJNIJE ULAZI U RAVNE KOTARE

Benkovac i znamenitosti benkovačkog kraja zastupljeni na TripAdvisoru!

Popularna odredišta su Vinarija Škaulj, Kaštel Benković i Asseria...

U našoj šetnji stranicama najvećeg turističkog web servisa, stranice TripAdvisor, stigli smo i do grada Benkovca. I tu se vidi da je turizam počeo polagano ulaziti i u prostor Ravnih kotara. Iako je zastupljenost odredišta s benkovačkog područja skromna u usporedbi s onom primorskih destinacija, sama činjenca da postoji i da se o njima piše i raspravlja pokazatelj je da su i ovi krajevi sve zanimljiviji suvemenim nomadima.

Morali preskočiti večeru

Od sadržaja koje treba posjetiti na prvom je mjestu Vinarija Škaulj u Nadinu koju hvali ANTONIOK1986 iz Zadra, ali i LyshC iz Columbusa, Ohio u SAD-u koji posebnio ističe kao piše, VEOMA ukusan ručak od tri slijeda od kojih je svaki išao uz različito vno. Iako je bio oduševljen vinom, ovaj gost također ističe da je hrana bila ne samo fenomenalna, nego i obilna. "Toliko smo se najeli da smo morali taj dan preskočiti večeru," piše ovaj Amerikanac koji si je kupio vina i ulja i uvjeren je da će doći još koji puta.

Pohvale su ostavili i gosti iz Belgije, Švedske, kao i Michele iz Mutterstadta u Njemačkoj koji hvali i domaćine i vino, a posebno su ga oduševila bijela vina.

Od sadržaja koje treba posjetiti na prvom je mjestu Vinarija Škaulj u Nadinu...

Na drugom mjestu po pouplarnosti je Kaštel Benković u Benkovcu o kojem su također svoja mišljenja ostavili gosti iz više zemalja. Tako primjerice visiocoach iz Bournemoutha u Velikoj Britaniji kojega je posebno oduševio muzej, kao i činjenica da je imao sreću sresti čovjeka koji je osmislio postav.

Mislio da je u Šibeniku

No Rob B iz Gibsonsa u Kanadi hvali Kaštel kao lijep i zanimljiv, ali je očito bio uvjeren da se nalazi u Šibeniku. Zato je FraWiBxl iz Bruselja nadugo i naširoko opisao svoj posjet muzeju, spomenuvši se i topa po planu Leonarda da Vincija iz Kličevice. Nije to promaklo ni Geoffu L iz Pertha u Australiji koji k tome hvali i osoblje muzeja.

3

lokaliteta su zastupljena, što je malo, ali je i dobar početak

Treći lokalitet po popularnosti je Asseria pokraj Podgrađa, ostatci antičkoga grada o kojima se nadugo i naširoko (ali na ruskom) raspisao Anton V iz Moskve. Henderrw iz Cardiffa u Velikoj Britaniji se pak pita zašto zašto Asseria nije na prvome mjestu benkovačkih znamenitosti i nastavlja kako će učniti sve da se upravo to i dogodi. Soccca iz Tolmina u Sloveniji navodi kako je ovo mjesto, premda malo izvan glavnih prometnih pravaca, svakako vrijedno posjete...

I TripAdvisor griješi

Osim znamenitosti, na stranici se nalazi i popis restauranta koje predvodi Restaurant Šopot, a slijedi Agroturizam Odžaković u Nadinu, a zatim se tu našao i Maškovića Han, a dalje je popis izmiješan sa zadarskim i biogradskim lokalima što pomalo gubi smisao. Nije ni TripAdvisor savršen.

29.03.2023., 09:00h
IVAN STAGLIČIĆ
20. travanj 2024 05:12