Šampioni, Kalcina Kamen - ŠibenikVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
“DEBELJAK TORBA 2024”

Veličanstveni turnir ‘3 na 3’ okupio 83 momčadi

Spektakularno događanje u besprijekornoj organizaciji legendarnog Bruna Torbarine, njegovih sinova Domagoja i Karla, obitelji, rodbine i prijatelja uz podršku donatora i sponzora

Erupcija oduševljenja u Debeljaku, mjestu u zaobalju Sukošana. Spektakularnu završnicu, četvrtoga po redu malonogometnog turnira SC “Torba 2024”, koji se igra na specifičan način uz mantinelu i s tri igrača u polju u svakoj momčadi, pred oko tisuću gledatelja finalnih susreta obilježile su 83 ekipe sudionika turnira, izvlačenje bogate tombole, veličanstvena bakljada i vatromet te koncert legendarnog bibinjskog gardelina Ivice Iće Sikirića.

- Turnir je na dobrom putu da postane svojevrsna Kutija šibica, hrvatski brend u igri na 3 na 3 od mantinele s malim brankama na igralištu s umjetnom travom. Za sada je najbrojniji i najatraktivniji u Dalmaciji i na hrvatskom Jadranu, a kako se već iduće godine očekuje više od 100 momčadi, završnica bi bila dostojna televizijskih ekrana, uvjerljiv je Joso Torbarina.

image

Tri tjedna futsala 3 na 3

VELIMIR BRKIĆ
image

Tražilo se mjesto više

VELIMIR BRKIĆ
image

Ivica Ićo Sikirić

VELIMIR BRKIĆ
image

Izvlačenje bogate tombole

VELIMIR BRKIĆ

Krpešinka i svinjski mijur, pa lopta

Debeljak se spominje na blagdan sv. Martina 11. studenoga 1504. kada se slavio zaštitnik Župe sv. Martina u Prljanama. Prestankom turskih napada 1679., pojedine obitelji iz Sukošana prelaze u zaselak nazvan Debeljak po dobrim njivama i pašnjacima, u hrvatsku Mezopotamiju, često bi govorio Branko Torbarina Šickin, samozatajna enciklopedija debeljačke i opće povijesti.

Debeljaku pripadaju još zaselci Podvršje Gornje, Podvršje Donje i Dubrava i po Popisu stanovništva 2021. broji točno 900 stanovnika.

- U Debeljaku su brojne mlade obitelji s djecom. U ovo mjesto na velika vrata uselio se turizam. Ima gotovo stotinu vila s bazenom, što je hrvatski raritet, kaže vrijedni maslinar i sakristan Šime Dražić, otac četvorice sinova, dodavši kako je ovdje mnogo zanatlija.

Kao i u drugim dalmatinskim mistima nogomet se i u Debeljaku igrao od pamtivijeka. Najprije “krpenjačom” od starih čarapa i svinjskim “Čmarom – mijurom”. Prvu nogometnu loptu donijeli su ovdašnji mladići 1949. Debeljak je živio za nogomet, osnovan je NK Putnik, potom NK Debeljak.

- Igrao se veliki, ali i mali nogomet. Debeljački nogometaši osvojili su tada popularne Seoske igre, veliki turnir ‘Siječanj 1981’ na zadarskom Đilu – Ravnicama, prvi turnir ‘Mocire 1990’, a na turniru Gripe, u konkurenciji od 423 ekipe, ušli su u osminu finala, prisjećaju se naši sugovornici.

U ovom, gotovo nadnaravnom, kraju na rubu Ravnih kotara, gdje se miješa dah minulog i nadolazećeg, ljudi su vrijedni, topli, prijateljski raspoloženi, gostoljubivi.

image

Djeca znaju sve Ićine pisme

VELIMIR BRKIĆ
image

Karlo i debeljačka budućnost

VELIMIR BRKIĆ
image

Od malih nogu za nogomet

VELIMIR BRKIĆ
image

Turnir za pamćenje

VELIMIR BRKIĆ
image

Slika sve govori

VELIMIR BRKIĆ

Malonogometaši za povijest

- Najbolji malonogometaši su bili Neven Pavić – Bojler, Joso Torbarina – Cvijo, Bruno Torbarina – Torba, Elijo Strenja, Zoran Gambiraža, Neven Jerak, Mile Ročak, u novije vrijeme Karlo Torbarina,i drugi. Legende od vratara bili su Nenad Strenja, Zlatko Županović, Ante Jerak – Baćo, u jednom dahu će Ante.

Na ovom jedinstvenom turniru seniora su sudjelovale, vjerovali ili ne, nevjerojatne 83 momčadi. Šampionsku titulu ponijela je momčad Kalcina Kamen iz Šibenika.

Najsretniji otišao na romobilu

- Drugo mjesto osvojila je ekipa Nicolas Cage Kaštela, treće Auto Vodice, a četvrto Zagora Promet Zadar. Naj-fer ekipa su Dijanovi Sukošan. Najbolji igrač je Niko Škugor. Sudac finala bio je Ante Jerak – Baćo, objavio je službeni spiker.

Šampioni osim medalja i pobjedničkog pehara osvojili su i 2000 eura, drugoplasirani 1000 eura, trećeplasirani 500 eura, dok četvrtoplasirani imaju besplatno sudjelovanje na turniru SC “Torba 2025” dogodine.

Bruno Torbarina, organizator turnira

Turnir je na dobrom putu da postane svojevrsna Kutija šibica, hrvatski brend u igri na 3 na 3 od mantinele s malim brankama na igralištu s umjetnom travom

29.06.2024., 07:42h
VELIMIR BRKIĆ
01. srpanj 2024 07:24