Susret generacijaUdruga Šijavoga
StoryEditor
Veliki događaj humanitarnog karaktera u Privlaci

Na Susretu generacija prikupljeno 5.035 eura za Karla Magaša

Udruga “Šijavoga” promicanjem tradicijskih vrijednosti našega kraja i civilnog društva i u ovom je događaju pokazala ono najvažnije - empatiju i pomaganje kroz humanitarni rad

U nedjelju 30. svibnja u Privlaci na Loznici održala se druga po redu manifestacija “Susret generacija”. Privlačani svih generacija i iz svih zaseoka, kao i mnogobrojni gosti, ujedinili su se na ovom zabavnom i društvenom događaju.

Bogati sportski i zabavni program za sve generacije u organizaciji udruge “Šijavoga” imao je ponajprije humanitarni karakter. Sva prikupljena novčana sredstva išla su za liječenje Karla Magaša koji je s majkom Luisianom prisustvovao ovom događanju. 15-ogodišnji Karlo iz Vinjerca boluje od osteosarkoma (tumora kostiju), a s Privlakom je posebno povezan korijenima.

image

Susret generacija

Udruga Šijavoga

Bacanje kamena s ramena i nogometni pikado

Od prodaje majica s logom udruge i Privlake i prodaje raznovrsne hrane (roštilja, divljači, graha, hot doga, palaćinki…) i pića, prikupljale su se donacije.

Nakon podmirenja osnovnih troškova, udruga Šijavoga sama donira 2.300 €, sponzori 2.170 €, a u kutiji za donacije našlo se 565 € što znači da je prikupljeno sveukupno 5.035 € za našeg Karla!

13

muških i 6 ženskih ekipa sudjelovalo je u natjecanju

U natjecanju potezanja konopa, izbijanju boće/bula, bacanja kamena s ramena i nogometnog pikada sudjelovalo je 13 muških i 6 ženskih ekipa! Svaka ekipa sastojala se od četiriju članova, a najuspješniji u natjecanju osvojili su bogate nagrade. Muške ekipe bile su: “Tonći”, “Jakote”, “Punta”, “Planura”, “Šedovci”, “Galijoti”, “Bljušci”, “Konji”, “Grancigule”, “Marlboro”, “Bove”, “Konkulana škina” i “Ribari težaci”.

Ženske ekipe bile su: “DIVEnice”, “Lako pero”, “Teško pero”, “Buvićke”, “Fantastic four” i “Jetiklje”.

Prve nagrade među muškom ekipom u potezanju konopa i u bacanju kamena s ramena odnijela je ekipa “Planura” koja je osvojila i janje i pršut.

Najuspješnija u izbijanju boće/bula bila je ekipa “Punta” koja je osvojila privlački šokol, a najbolji u nogometnom pikadu bila je ekipa “Konji” koja je osvojila paški sir.

Napuhanci i jahanje za najmlađe

Među ženskim natjecateljicama u potezanju konopa najbolja ekipa bila je “Teško pero” koja je za glavnu nagradu osvojila večeru u konobi Planura, zatim ekipa “Buvićke” koje su u bacanju kamena s ramena osvojila pršut. Ženska ekipa “Fantastic four” bila je najbolja u izbijanju boće te je osvojila privlački šokol, a ekipa “DIVEnice” osvojila je paški sir u igri nogometnog pikada.

Za svu djecu održana je dječja olimpijada uz budno oko trenera Jurice Zankija i Danijela Šanga. Napuhanci za sve uzraste i jahanje konja u suradnji sa konjičkim klubom Sv. Krševan obradovali su i one najmlađe.

Sve prisutne za vrijeme cijele manifestacije zabavljao je Duje Stanišić sa svojim bendom koji je čest i drag gost u Privlaci. Voditelji programa bili su Robi Zorić i Julija Stefanović. Cijeli program “Susreta generacija” trajao je od 13:00 do 20:00 sati kad su proglašeni pobjednici, a u 21:00 sat sve je zaokruženo velikim vatrometom.

Privlačani svih generacija i iz svih zaseoka, kao i mnogobrojni gosti, ujedinili su se na ovom zabavnom i društvenom događaju

Udruga “Šijavoga” promicanjem tradicijskih vrijednosti našega kraja i civilnog društva i u ovom je događaju pokazala ono najvažnije - empatiju i pomaganje kroz humanitarni rad koji se najčešće krije iza skoro svih manifestacija koje su u njihovoj organizaciji.

Općina Privlaka, Turistička zajednica te razni sponzori, također potiču djelovanje ove udruge kroz osiguravanje novčanih i drugih sredstava kako bi se mnogi događaji mogli kvalitetno organizirali i održali. (ZT)

10.05.2023., 14:36h
30. travanj 2024 05:17