Advent na ViruKažimir Škrbić
StoryEditor

Na Viru upaljen badnjak i četvrta adventska svijeća

Četvrtu svijeću, kao i prethodne tri, upalili su načelnik Radović i don Jure Zubović, ali ovog puta uz pomoć mlade Martine Mršić

Paljenjem četvrte adventske svijeće na virskom Trgu svetog Jure sinoć je obilježen posljednji tjedan došašća, no program je počeo još u kasnim popodnevnim satima kada su po tradiciji načelnik Općine Vir Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić i virski župnik don Jure Zubović upalili badnjak.

Time je počeo i domjenak za djelatnike općinskog sustava i komunalnih poduzeća, njihovih obitelji, poslovnih partnera i prijatelja Općine Vir, a za stolom se našlo pravo blago tradicijske blagdanske kuhinje: frigane lignje, bakalar na bijelo i crveno, crni rižoto, pašta s kozicama, kobasice s kiselim kupusom, pršut, sir, kulen, buđola, sarme i kolačići.

Remek-djelo kuhinje restorana Kotarina – prekrasno aranžirane snackove s prilozima kao božićno drvce, prizor iz Betlehema i četiri upaljene svijeće uz dvije torte – predstavili su voditelji restorana i kuhinje Joško Vučetić i Jakov Buškulić s direktorom Vir turizma Kristijanom Bašićem, dok su za cijeli božićni gastro event najzaslužniji bili kuhari Anđelka Levak, Nataša Glavan i Predrag Đurić. Četvrtu svijeću, kao i prethodne tri, upalili su načelnik Radović i don Jure Zubović, ali ovog puta uz pomoć mlade Martine Mršić. U ostatku programa Adventa u Viru svirao je sjajni zadarski sastav Prvi plan, a nešto iza 19 sati pušteni su i lampioni. 

24.12.2023., 11:08h
20. rujan 2024 01:22