<p>Glačanje</p>
GlačanjePixabay
StoryEditor
ZAŠTITA NA RADU

Namjerno uklonio zaštitni dio stroja za glačanje, radnica zadobila teške tjelesne ozljede

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv osumnjičenog 47-godišnjaka se u redovnom postupku podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Uništenje ili oštećenje zaštitnih naprava na radu

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 47 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo iz domene opće sigurnosti.

Sumnjiči ga se da je početkom rujna ove godine u Biogradu u radnim prostorijama servisa u vlasništvu trgovačkog društva sa sjedištem u Biogradu, na radnom stroju za glačanje uklonio zaštitni dio naprave uslijed čega se 05. rujna u poslijepodnevnim satima tijekom korištenja stroja ozlijedila 36- godišnja djelatnica, kojoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv osumnjičenog 47-godišnjaka se u redovnom postupku podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Uništenje ili oštećenje zaštitnih naprava na radu. Policija je o događaju izvijestila nadležnu inspekciju zaštite na radu radi poduzimanja daljnjih mjera.

18.09.2023., 10:39h
22. srpanj 2024 10:00